3+1 legénylakásbaki, amitől mi nők sírni tudnánk…

Ismerkedni és jó párkapcsolatot kialakítani egyáltalán nem egyszerű feladat. Néha felemelő, máskor azonban érzelmileg leterhelő, még akkor is, ha igazán vágyunk rá. Sorra jönnek a kihívások, első benyomások, apró-cseprő sikerek és bakik, amik mind-mind jellemzőek egy kapcsolat elején. Hiszen rögös az út addig, míg egy pár összecsiszolódik.

Az első benyomás az esetek nagy többségében döntő. Legyen szó a külsőről, a legjellemzőbb szokásokról – vagy éppen a legénylakásról.

Vajon mik azok a bakik, amiket jobb elkerülni, ha a lány először jár a hajlékban? Mik azok a jellemző hibák, amiktől mi, lányok rögtön a szemöldökünk ráncoljuk? Összeszedtünk párat:

Image by Freepik

Ha a mosogató tele van edényekkel, túlcsordul a szemetes, és a fürdőszobában koszréteg van, akkor a ház ura valószínűleg nem túl takaros. Ha a látogatás spontán volt, ezek még elnézhetők. Ha azonban előre megtervezett, és mégis alig találni egy tenyérnyi tiszta ülőhelyet, az a lányoknál rendesen ki tudja verni a biztosítékot. A csendes-óceáni szemétsziget nem menő, ezzel valószínűleg mindenki egyetért. Ha nem a boldogságban, hanem a szemétben úszva kell közlekedni az előszobától a konyháig és egyébként mindenhova, az nem vet túl jó fényt egy lány szemében. Pizzás dobozok, üdítős flakonok és mindenhol réteges mocsok? Inkább ne!

Fél kilo muslica, 1,5 üveg sör és egy penészes sajtdarab: „Az finom lesz!”… ahogy Mabel mondaná a Csengetett, Mylord? című angol sorozatból. Ha mindössze ennyi a hűtő tartalma az első látogatáskor, az lehangoló. Még ha nem is vacsorára érkezünk, akkor is imponáló, ha pár friss és ehető dolog van a hűtőben. Persze egy lány sem azt várja el, hogy dugig legyen a frigó válogatott, méregdrága finomságokkal, amikről már messziről lerí, hogy hajnalban vásárolták őket a biopiacon. De néhány friss falat igazán nem árt.

Image by Freepik

Minden nő életében sarkalatos tárgy a tükör. Ami valamiért a legénylakásokban mindig, de tényleg mindig 10 centivel feljebb van az ideálisnál. Persze ez nemkimondottan a férfi hibája – különösen egy albérletben – de mindenképpen olyan tény, ami homlokráncolásra késztethet minket. Különösen, ha ott is alszunk abban a bizonyos legénylakásban. Reggel ugyanis többet szeretünk látni magunkból a tükörben a homlokunknál.

Ha a lakás romokban, de azért az ágy csillog-villog, az elég egyértelmű célzás. Még akkor is, ha tulajdonképpen nem titkoltan a mi terveink közt is szerepel egy kis intimitás, bántó lehet ez a nyílt felhívás. Persze nem azzal van a gond, hogy tiszta ágynemű van, csupán ha túl nagy a kontraszt, akkor rögtön egyértelmű a szándék, ami jobb napjainkon ugyan hízelgő, de az még inkább az, ha kicsit ki van takarítva a tiszteletünkre.

Nyitófotó: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.