S.O.S. útmutató csajoknak – hogyan vágódj be a fiú haverod barátnőjénél 2 perc alatt

Az biztos, hogy te jó fej vagy. Ez pipa. Valószínűleg a haverod is jó arc, szóval ez is pipa. Ha pedig van egy barátnője és nem egy halmozottan személyiségzavaros, rosszindulatú perszóna, csak éppen érzel valami ’nem stimmel’ feszültséget köztetek, akkor valószínűleg ő is jó fej, és a kapcsolatotok csak egy kis igazításra szorul.

Ilyenkor érdemes az alaphelyzetet megérteni. Szóval az van, hogy te már régebb óta vagy jóban a fiúcskával, mint esetlegesen újdonsült barátnője. Lehet, hogy még jobban is ismered a srácot, persze nem mélyebben, csak azért tudsz róla ezt-azt. Tudod, hogy melyik a kedvenc kávéja, milyen típusú a humora, és hogy pontosan mi is volt a problémája az előző párjával. Persze nem feltétlenül a te dolgod ’udvarolni’ és feloldani a helyzetet a mostani barátnőjével, de a haverod is jó néven fogja venni, ha nem kell lelkiismeret furdalást éreznie, ha veled találkozik vagy beszélget.

Íme, a használati útmutató:

Vedd észre és nyert ügyed van!

Kissé teátrálisan sikerült az első találkozás az új Kedvessel? Semmi gond! Főzőcskével, ajándékkal és egy „Jajj, de jó, hogy vagy!” üdvözléssel pillanatok alatt lekenyerezheted. Ha neked is van párod, mindenképpen vidd el a találkozóra!

Ha a haverodnak nulla érzéke van a bemutatásokhoz, akkor nyugodtan lépj ki a térbe és csinálj úgy, ahogy szerinted okés lesz. Az sajnos nem kifizetődő, ha elintézitek egy közömbös „szia-szia”-val egy félmosoly kíséretében, te pedig továbbra is csak a haveroddal vagy közvetlen, levegőnek nézve azt a szegény lányt…

Csak lazán…

Ha nagyon jóban vagytok a haverral, akkor sem kell minden nap egymás nyakában lógni. Rendkívül hülyén tudja kivenni magát, ha a fickó még este 11-kor is veled chat-el vagy beszélget telefonon. Nyilván egy egészséges párkapcsolatban is van én-idő, de ne érződjön az, hogy egy napot sem tudtok meglenni egymás nélkül…

Bravúros megoldás lehet tőled, ha ugyanúgy a csajszival is dumálsz, de fontos, hogy őszinte legyél. Szóval, ha nagyon-nagyon nem szimpatikus, akkor ne erőltesd, mert azt észre lehet venni és esetleg rossz következtetést von le belőle… Ha viszont kedveled, akkor nyugodtan bonyolódjatok bele csajos beszélgetésekbe.

Ne vidd túlzásba!

Ha nálatok tradíció az ajándékozás vagy az, hogy elmentek kettesben ide-oda, akkor ebbe alkalmanként érdemes bevonni a barátnőt is. Ha vele is hasonlóan viselkedsz, és nem teszel vagy mondasz semmi kétértelműt, vagy kezdesz el reflexből flörtölni a haveroddal, akkor ő is látni fogja, hogy semmi oka az aggodalomra. És valószínűleg azt sem fogja bánni, ha éppen kettesben isztok meg egy kávét. Viszont, ha ezeket a szokásokat nem gyakoroltátok eddig, akkor ezt a friss kapcsolat után már inkább ne vezessétek be.

Konfliktus? Persze jöhet, bírom!

Ha a barátnőnek mégis baja van a viselkedéseddel vagy a szerelmével való kapcsolatoddal, akkor jobban megéri beleállni a konfliktusba, és együttérzően végighallgatni a gondját, baját. Persze a te szempontodból joggal vagy dühös, ha nem érzed okát a számonkérésnek, viszont abba gondolj bele, hogyha ez egy hosszú távú párkapcsolat, akkor a srác nem egy haverját fogja választani a szívszerelme helyett. Ha meg mégsem jön össze nekik, akkor ott marad a tüske kettőtök viszonyában, hogy ezt nem tudtad kezelni.

A női férfi barátság útjai nem éppen habszivaccsal vannak kikövezve, de ha megértéssel fordulsz a másik felé és tudsz alkalmazkodni, akkor sima liba!

Prohászka Viola

Girl friends photo created by javi_indy – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.