Amikor a nő sarokba szorít…

A nő szeret beszélni. Mindig. Akkor is, ha a párja erre nem igazán vevő. És ha szeret, hát meg is teszi. Beszél megállíthatatlanul. És kérdez. Olykor igazán kényes kérdéseket is, amire nincs jó válasz.

És vajon ilyenkor mit tehet egy férfi?

Szíve szerint elfutna. Vagy gyerekesen befogná a fülét, hogy ne kelljen hallania semmit. De ezekkel a megoldásokkal csak maga alatt vágná a fát, így …

Jobb, ha elfogadja, hogy nem úszhatja meg – ha a nő beszélgetni akar, beszélgetni kell

A férfiak hozzászoktak ahhoz, hogy megoldják a problémákat, a nők pedig ahhoz, hogy tanulmányozzák azokat, majd megosszák valakivel az érzelmeiket. A férfiak számára a kommunikáció a megoldás megtalálásának eszköze. A nők számára pedig maga a kommunikáció a cél.

Jobb, ha megérti, ha a nő beszélgetni akar, figyelmet szeretne

Hát mit tehet egy férfi? Adja meg azt a figyelmet! Hangolódjon rá a nőre, próbáljon kedvesen válaszolni. – Ez nem gyengeség, hanem odafigyelés és törődés.

Jobb, ha belátja, csak meg kell hallgatni

Gyakran egy nőnek nincs igazából segítségre szüksége, amikor panaszkodik. Csupán szeretné elmondani. Ilyenkor nincs semmi más teendő – meg kell hallgatni. A férfinek ilyenkor nem kell megoldásokon törnie a fejét, nem kell hős lovagként közbeavatkozni – csupán fel kell tennie néhány érdeklődő kérdést a nő érzéseivel kapcsolatban, amivel tudatja, hogy figyel. Csak ennyire van szükség.

Jobb, ha megtanulja kihallani a valódi jelentést

Amikor egy nő kérdést tesz fel egy férfinak, az általában nem arról szól, amit szó szerint mond. Így a férfinak meg kell tanulnia megfejteni a kódolt jelentést. Például:

Ha a nő azt kérdezi Kövérnek nézek ki ebben a ruhában? általában azt sugallja, hogy egyszerűen hiányzik neki a férfi figyelme és a biztosíték, hogy szép. A legjobb válasz ilyenkor a: „Természetesen nem.” 

Szerinted szebb nálamkérdésre a helyes válasz szintén a Természetesen nem. Ha a férfi lebukott, hogy mást bámul, a legjobb ha tagad.

Sok hasonló tipikus női kérdés van, ami csőbe és vitába húzhatja a férfit, ám ha olvas a kimondott szó mögött, elkerülheti a veszekedést.

Azt mondják, az igen néha igen a nőknél, máskor pedig nem. Ennek ellenére tökéletesen kódolható – csak meg kell tudni fejteni a jelentést. Nem mindig könnyű, de ha megvan, nincs a világon olyan kényes kérdés, amire nem lesz meg a tökéletes felelet.

És beszélgetni is könnyebb lesz.

Couple arguing photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.