Amikor szeretsz valakit, aki nem szeret viszont

Szeretni valakit, aki nem szeret viszont, nem gyengeség. Néha a választás nem rajtad múlik, csak megtörténik. De attól, hogy a választottad nem szeret, te nem leszel méltatlan a szeretetre. Nem leszel kevésbé vonzó, kevésbé okos vagy vicces. Nem leszel semmiben kevesebb.

Szeretni valakit, aki nem szeret viszont, ahhoz bátorság kell. Szembe kell nézni azzal, hogy nem lesz boldog vég. Szembe kell nézni a visszautasítással, a másik látványának gyötrelmével.

Szeretni valakit, aki nem szeret viszont, ahhoz erő kell. Képesnek kell lenni elviselni a szívfájdalmat, a magányt. A kongó szobában rád törő ürességet.

De ha szeretsz valakit, aki nem szeret viszont, akkor azt a bátorságot és erőt ami benned van, fel kell használnod arra, hogy távozz, amikor eljön az ideje. Tudnod kell, mikor kell tovább lépni.

Mert ha szeretsz valakit, aki nem szeret viszont, az kimerít. Elveszíted önmagad, mikor megpróbálod betölteni a hézagot, amit a másik nem töltött be.

Miközben egy délibábra vársz, elveszítheted azt a szeretetet, amit annak az egyetlen embernek adhatsz, aki soha, de soha nem hagy el: önmagadnak.

Ha olyan valakit szeretsz, aki nem szeret viszont, ismerd fel, mikor kell kimondanod: elég. Lépj tovább. Válaszd inkább önmagad olyan valaki helyett, aki nem értékelt. Te értékeld magad. Szeresd magad. És akkor majd rád talál az, akit nem szeretsz hiába.

Person phone photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.