Ételek, amiktől kellemes illatunk lesz

Bár mindannyiunknak megvan a maga természetes illata, az nem árt tudni, hogy az elfogyasztott ételek befolyásolják az illatot, ami belőlünk árad, akár észrevesszük, akár nem. Csakúgy, mint bizonyos ételek, amik elfogyasztása után kellemetlen lesz a testszagunk (fokhagyma, csípős ételek, káposzta, brokkoli és más kéntartalmú zöldségek), vannak olyan élelmiszerek is, amiktől a testünk illata igazán kellemes lesz.

 Az „az vagy, amit megeszel” kifejezés még soha nem volt ennyire igaz. Íme néhány étel, amiktől kellemes illatunk lesz, és természetes parfümöt biztosítanak. 

Citrusfélék

A citrus egyfajta rossz szag semlegesítőként működik, amikor fogyasztjuk. Friss és élénkítő illata van. Ha narancsot, grapefruitot, ananászt eszünk, ezt az illatot vesszük át. Aki nem rajong ezekért a gyümölcsökért, facsarjon lime-ot vagy citromot az italába.

Jázmin tea

Minden gyógytea segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből, ezáltal fokozza a testünk természetes illatát. A jázmin tea, ami különösen csábító illatú, ezt teszi, ezenkívül megnyugtatja az emésztőrendszert is.

Alma

Az alma rágása eltávolítja a lepedéket a fogakról, valamint a leragadt élelmiszereket is, amik a szájban rejtőzhetnek. Ugyanezt teszi a baktériumokkal, amik kellemetlen szagot okozhatnak.

Joghurt

A bélrendszertől a bőrig, a joghurtnak rengeteg jótékony hatása van. A természetesen előforduló probiotikumok szintén segíthetnek a testszag elleni küzdelemben, semlegesítik azt. Fogyasszuk gyakran, csak ne adjunk hozzá túl sok cukrot.

Almaecet

Ha lábszagot érzünk, az almaecet a legjobb választás. Fogyasztva és külsőleg áztatásnál is egyaránt tisztító a hatása. Ezenkívül kiváló baktériumölő és megfizethető módja annak, hogy a szervezetünk egyensúlyban legyen. Mindig vízzel higítsuk, hogy ne legyen túl savas. 

Zeller

Ez az alulértékelt zöldség tele van rostokkal és kalóriaégető potenciállal, a zellerszár pedig tele van androsztenollal és androsztenonnal, amelyek szagmolekulák. Amint felszabadulnak a szánkban, ezek a feromonok fokozzák a testünk izgalmát, aminek hatására a test olyan jeleket és szagokat bocsát ki, amik vonzóbbá teszik a potenciális partnerek számára.

Friss fűszernövények

A bazsalikomban, mentában, rozmaringban és más gyógynövényekben található illóolajoknak köszönhetően mindegyik növény szájvízként működik, elfedi minden fokhagymás vagy intenzív íz szagát, amit nem szeretnénk, ha a szánkban maradna. Főétel után egy mentás vagy bazsalikomos desszert garantálja, hogy ebéd után ne legyen szájszagunk.

Gyömbér

A gyömbér határozottan erős illatú, de nem kell aggódni, ha hozzáadunk egy keveset az italokhoz és az ételekhez, nem lesz zavaró. Ehelyett eltávolítja az egyéb kellemetlen szagokat. A citromos-gyömbéres tea ráadásul méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a gázosodás a gond, néhány szelet gyömbér segíthet a gyomorproblémák kezelésében.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.