5 +1 szuper étel, ami boldoggá tesz

Imádsz enni? Őszintén, ki nem? Ahogy a kedvenc ételed íze szétolvad a szádban, és felnyögsz az élvezettől… Ismerős, ugye? Hát persze, hiszen annyiszor előfordult már veled is!

Mi lenne, ha azt mondanánk, vannak olyan ételek, amik szó szerint boldogabbá tesznek? Ha rossz a kedved és elcsigázott hangulatban vagy, csak elő kell venned ezeket, pár falatot enni belőlük, és máris pozitívabban látod a világot!

Ez is érdekelhet: APRÓ TRÜKKÖK EGY BOLDOGABB NAPÉRT

Jól figyelj, és írd fel a bevásárló listádra, hogy ezekből mindig legyen otthon tartalékod!

Étcsokoládé
A csoki imádók örülhetnek, ugyanis az étcsoki az egyik olyan étel, ami valóban jobbá teheti a kedvedet. Beindítja a véred áramlását a testedben, és segít feljuttatni azt az agyadba. Ezzel energetikusabbá válsz, és felvillanyozódsz. Néhány kocka elfogyasztása a fogyókúrázóknak sem árthat.

Görög joghurt
A tejtermékek táborából a görög joghurt teszi meg neked azt a szívességet, hogy jobb kedvre derít. Egyébként pedig nagyon egészséges, hiszen a kalcium tartalma igen magas, sőt, magasabb, mint a tejnek! A kalcium pedig jót tesz a csontoknak, és segít az agynak olyan neurotranszmitterek felszabadításában, amelyek az emberben boldogságot idéznek elő

Méz

Bizony, a méz nem csak egészséges, és alap ebben a megfázós időszakban, de a cukrot is tudja helyettesíteni.

Olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek megelőzni a depressziót, vagy az agy gyulladását. A cukorral ellentétben nem emeli meg a vércukorszintet, ezáltal sokkal egészségesebb, és nem hizlal. Köszönjük méhecskék!

Mini paradicsom
Egyetlen falatként be tudjuk kapni, és rengeteg ételbe kiváló. Salátákba, szendvicsekbe, vagy csak önmagában fogyasztva is nagyon finom. ,,Likopin” nevezetű anyagot tartalmaz, mely megvédi az agyat a különböző betegségektől. Tégy egy tálba a konyhában, és ahogy kerülsz-fordulsz, kapj be belőle egy-egy szemet.

Tojás
Tartalmaz cinket, B vitamint, Omega-3-at és különböző zsírsavakat valamint proteint. Pontosan azért ajánlatos reggelire fogyasztani, mert nagyszerű energiaforrás, és elnyomja az éhségérzetet. Kutatások bebizonyították, hogy aki reggeli tojást eszik, az többet képes fogyni, mint aki nem. Tanulásnál pedig segít éberen tartani az agyat, felvillanyoz.

+1 Kókusz
Leginkább desszertekbe használjuk, de magában fogyasztva rengeteg előnye van. Például olyan zsírokat tartalmaz, melyek az agyra vannak jótékony hatással, és borús hangulatunkon is enyhít. Viszont amíg a kókusz maga egészséges, a kókusztej nem! Azt próbáld meg kerülni.

Ebben az állandóan változó, sokszor szomorkás, esős időben ezek az ételek bizony jobbá tehetik a kedvedet, amellett, olyan anyagokat is tartalmaznak, melyek nagyon egészségesek. Szóval mielőtt belapátolnál egy süteményt, vagy felbontanál egy csomag rágcsát, próbáld ki ezeket, és ígérjük, nem fogsz csalódni!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.