Ételek, amiket minden nőnek fogyasztani kellene

Kamrafeltöltés indul! Szuperegészséges élelmiszereket válogattunk össze, amelyek egyáltalán nem a különböző divatos étkezési trendeket követik. Ízletes alapélelmiszerek, amelyeknek ott a helyük egy egészséges nő konyhájában.

Nálad hány lapul a listából otthon? Nézzük át!

Lencse
A lencse rostokban és proteinben gazdag, de ami egy nőnek kiemelkedően fontos, hogy kiváló vasforrás. A vashiány kialakulása különösen sportoló nőkre, várandósokra és tinédzser lányokra jellemző. Ha mégsem ezekbe a kategóriákba tartozunk, a szervezetünknek akkor is szüksége van vasban gazdag ételekre. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, alacsonyan tartja a koleszterin szintet és segít a hormonháztartás stabilizálását. Ha mégsem vagyunk lencse pártiak, akkor hasonló jótékony hatása van a babnak vagy a csicseriborsónak is.

Spenót
Ha már említettük a vas fontosságát a szervezetben, akkor a spenót is kitűnő étel egy nő szervezetének. Fogyasztása javítja a vér minőségét. Továbbá gazdag folsavban, ami egy kismamának különösen fontos. A javallat szerint nem nyersen, sokkal inkább megfőzve fejti ki a jótékony hatását. A és E vitaminban, kálciumban, fehérjében gazdag. A brokkoli mellett itt az új zöld kedvenc!

Paradicsom
A paradicsomkedvelők különösen szerencsések, ugyanis ez a zöldség (gyümölcs?) titkos gyógyító erővel bír. Antioxidánsokban és likopinban gazdag. Utóbbi adja a paradicsom piros színét. A szervezetben gyakorolt jótékony hatása pedig a következőknek tudható be: védelmet nyújt bizonyos idegrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatban, csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulását és védi a bőrt a káros UV-sugaraktól.

Karfiol
Már ott a szívünkbe lopja magát, hogy egy csészényi adag csak 25 kalóriát tartalmaz. Abszolút ízletes nassolnivaló. Ezen felül a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A, C és K vitaminokban gazdag és a kálcium bevitel szempontjából is fontos egy nőnek.

Áfonya és áfonyaital
A következő bevásárláskor kerüljön ez is a kosarunkba. Kiváló C vitamin és mangán forrás, azonban nem ezért a legfontosabb, hogy fogyasszunk belőle. Mi, nők sajnos fogékonyabbak vagyunk a húgyúti fertőzésekre, azonban a vörösáfonya fogyasztása segít a megelőzésben. Maga az áfonya egy fiatalságszérum. Olyan betegségek kialakulását csökkenti, amelyek a kor előre haladtával gyakorta problémát jelentenek, mint a cukorbetegség, a szívbetegség és a memóriavesztés.

Görög joghurt
Kiváló nassolnivaló egy kis gyümölccsel és egy csepp mézzel. Ízletes, és a többi joghurthoz képest kevesebb cukrot és több fehérjét tartalmaz. Sportolóknak tökéletes fehérjeforrás egy-egy edzés után. Jellemző a nők étrendjére, hogy nem fogyasztanak elegendő proteint. Az kor előrehaladtával lelassul az anyagcsere, ám hogy ez ne izomveszteségben nyilvánuljon meg, fontos a folyamatos fehérjebevitel.

Hal
Fogyasztása heti 2-3 alkalommal ajánlott legfőképpen azért, mert jóféle zsírokban gazdag. Az Omega3 zsírsav segít megőrizni a szív egészségét, ragyogóvá teszi a bőrt és óvja a látásunkat is.

Fehér tea
Megoszlanak a vélemények, hogy akkor a kávé egészséges-e vagy sem. Azonban a fehér tea is tudja azt, amit reggelente a kávétól várunk. A zöld és fekete teák is tökéletes koffeinpótlók, azonban a fehér tea mind közül a legkevésbé feldolgozott, ezért a legnagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat. A fehér tea nemcsak energialöketet ad, de csökkenti a koleszterin szintet és jótékony hatással van a vérnyomásra. Esztétikai hatása is fontos egy nőnek, hiszen ez a tea a kávéval ellentétben nem színezi el a fogakat. Egy kortyot megér!

Akkor megvan a bevásárlólista? Egészségre fel!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.