7 hangulatjavító étel, amely enyhíti a szorongást a stresszes mindennapokban

Az ,,az vagy, amit eszel” klisét ezerszer is hallottuk már. Persze van igazság tartalma, ehhez kétség sem férhet. Például a hangulatunkat is tudjuk befolyásolni az ételekkel. Arról, hogy vannak vágyfokozó ételek, hallottunk már, a csoki boldogságot okozó hatásáról is szólnak mesék. Olyan ételek és italok is vannak, amik éberré és energikusabbá tesznek bennünket. 

A különböző tápanyagok fokozzák a test különböző funkcióit, egy jó választással pozitív irányba terelhető a hangulat.

Most olyan ételeket sorolunk fel, amelyek jó hangulatba hoznak, csökkentik a szorongást, csökkentik a stresszt és növelik a koncentrációt.  

A jó hangulat eléréséhez fogyassz kendermagot, lenmagot és diót
Az omega 3 zsírok fontosak az agy jólléte szempontjából, de az egészséges zsírok megszerzéséhez nem csak lazacot és más zsíros halakat lehet fogyasztani. A kendermag, a lenmag és a dió három nagyon jó növényi alapú omega 3 forrás. A kendermagok magnéziumot (javítja az omega 3 felszívódását a szervezetben) és fehérjét is tartalmaznak, ami egy igazi szuperélelmiszer a turmixok és saláták meghintésére.

A nyugodtságért egyél fokhagymát
A fokhagyma nemcsak ízletes fűszer, de tele van ásványi krómmal is, amely segít szabályozni a szervezet szerotoninszintjét – az örömhormont, amely csökkenti a fájdalmat és nyugtatóan hat a testre. Tudósok szerint a szerotonin hiánya összefüggésben áll a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal.

EZ IS ÉRDEKELHET: 5 +1 SZUPER ÉTEL, AMI BOLDOGGÁ TESZ

A szorongás csökkentésére egyél sáfrányt
Az aranysárga fűszer drága, de szerencsére nem kell nagy mennyiség az elméd felpezsdítéséhez. Egyes tanulmányok még azt is kimutatták, hogy a sáfrány nyugtató hatásokkal rendelkezik az enyhébb szorongásban szenvedők számára. Kiváló a depresszió kezelésére – mellékhatások nélkül.

A koncentráció javulásáért igyál kávét, egyél áfonyát
Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy a koffein energetizál és segít koncentrálni. Felébreszt ugyan, de a hatása nem annyira tartós. Nem érdemes túlzásba sem vinni. A kevesebb több belőle!
Az áfonya csodásan hatékony gyümölcs, ha a koncentráció növeléséért kell harcba szállni. Kutatások szerint nemcsak ebben segít, de védi az agyat a szabad gyökök károsító hatásaitól is.


1 Hozzászólás
  1. eletem az boldogsag elete rovid a szerelem a perc orak napok aza ejszak szerelem boldogsag a te nem kettseg a ferfi eletem igen imadlak huseg

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.