A mentálisan rugalmas emberek titkai

A mentálisan stabil emberek kitűnnek a tömegből – képesek megőrizni a pozitív hozzáállást nehéz helyzetben is, mert a problémák megoldására koncentrálnak, nem pedig a problémák keresésére. Nyitottak minden újdonságra, készek megtörni minden olyan konvenciót, ami korlátozza őket a cél felé vezető úton. 

Mit tudnak még? Milyen szokásaik vannak, amiről érdemes példát venni? Mi a titkuk?

Tökéletesen alkalmazkodnak a változásokhoz
Az érzelmileg stabil emberek nem félnek az élet változásaitól, mert pszichéjük rugalmas, elméjük pedig nyitott minden kísérletre. Könnyen megszabadulnak a régi és hatástalan viselkedési mintáktól, szeretnek kipróbálni valami újat, igyekeznek minden lehetőséget kihasználni a növekedésre, fejlődésre. 

Nem rágódnak a hibákon
A mentálisan erős emberek nyugodtan veszik tudomásul a kudarcot, mert tudják, hogy jobb elbukni, mint engedni a félelemnek, és egyáltalán meg sem próbálni. A hibák is kellenek az életben, hiszen szükségesek a tapasztalatszerzéshez, segítik önmagunk fejlődését, növelik a motivációt és a termelékenységet. 

Könnyen kimutatják az érzelmeiket
Az érzelmileg stabil emberek azért tudják olyan jól kezelni érzéseiket, mert tökéletesen tisztában vannak velük. Az örömöt, a fájdalmat, a szégyent, a haragot nem elnyomják vagy megtagadják, hanem hangosan kimondják. Nem félnek valódinak lenni, nem félnek szeretni, szenvedni vagy nevetségesnek látszani. Számukra nincsenek „jó” vagy „rossz” érzelmek.

Tisztában vannak a saját igényeikkel
A mentálisan stabil emberek nem egyeznek bele abba, ami nem tetszik nekik, vagy ami nem érdekli őket. Tudnak nemet mondani, tökéletesen tisztában vannak a saját igényeikkel. Talán ez az oka annak, hogy ritkán élnek át stresszt és depressziót, nem élnek egészségtelen kapcsolatokban, és nem viselik mások kötelezettségeinek terhét. Ha választaniuk kell a pillanatnyi öröm és a hosszú távú befektetés közül, ők mindig a második lehetőséget választják.

Képesek figyelmen kívül hagyni a ,,bolondokat”
A világ tele van kellemetlen emberekkel – manipulátorokkal, irigyekkel, nyafogókkal, zsarnokokkal, akik szeretik ráerőltetni a világnézetüket másokra, szükségtelen konfliktusokat keltenek, mások ötletei rovására élősködnek. A mentálisan stabil emberek nem dőlnek be a provokációknak, nem fertőződnek meg mások irritációjával, nem reagálnak a negativitásra. Tudják, hogyan kell minden helyzetben a józan észt megőrizni, szándékosan kerülik a kényes témákat, nem veszik a szívükre a bántási kísérleteket. Mások gyűlölete vagy butasága nem hat a lelkükre, egészséges önbecsülésük és erős határaik vannak.

El tudják viselni a vereséget

A vereség fontos része a győzelemnek, ami arra készteti a mentálisan erős embereket, hogy átgondolják döntéseiket, fejlesszék képességeiket. Még nagyon mélyről is megpróbálnak felállni, hogy a kudarc energiáját egy új áttörés esélyévé alakítsák. Ha lent vannak, akkor is újra próbálkoznak.

Odafigyelnek a saját testükre
A testmozgás és az egészséges táplálkozás nemcsak az immunrendszert erősíti és az alakot javítja, de hozzájárul az önbizalom növekedéséhez is. A mentálisan magabiztos emberek kiegyensúlyozott étrenddel, jó alvással és napi sporttal tartják jó formában testüket, ami segít nagyobb szakmai sikereket elérni. Magas önfegyelem jellemzi őket, belső erőt és harmóniát sugároznak.

Vintage photo created by marymarkevich – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.