Amiket egy mentálisan erős nő sosem tesz

Nőként igyekszünk megfelelni a ránk nehezedő társadalmi elvárásoknak, kulturális különbségeknek vagy a környezetünk véleményének, ezért sokszor a mentális egészségünkre káros szokásokat is képesek vagyunk felvenni.

Ezeknek az egészségtelen szokásoknak a felismerése az első lépés a pozitív változás irányába. Itt kezdődik a magabiztosság és az erős személyiség.

Nem szabad elfelejtenünk: a változás bennünk van! A pozitív változás visz minket előre, a szellemi egészségünk pedig nagyon fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és boldog életet éljünk.

Egy mentálisan erős nő pontosan ezt teszi, ettől látszik öntudatosnak és magabiztosnak.

De hogy éri ezt el?

Nem szabad magunkat másokhoz hasonlítgatni!
A külső, az anyagi jólét vagy éppen a boldogság nem hasonlítható össze máséval, ezért ne is tegyük. Csak önmarcangoláshoz vezet és semmit nem nyerünk belőle, ha folyton azt nézzük, másé milyen. A tökéletesség nem létezik, ezért nem is lehet ez a mérce a számunkra. Az egyetlen személy, akivel összehasonlíthatjuk magunkat, az nem más, mint az az ember, aki tegnap voltunk.

Ne gondoljuk túl a dolgokat!
Ami megtörtént, azon már úgysem tudunk változtatni. A jövőt sem tudjuk megjósolni, így hiába a rengeteg agyalás. Se a megtörtént dolgok újraszerkesztésére se a jövő katasztrofálására nincsen szükség. A dolgokat le kell egyszerűsíteni, a kulcs a problémamegoldás.

Ne hibáztassuk magunk, ha valami rosszul sül el!
Természetesen fontos, hogy felelősséget vállaljunk a tetteinkért, de nem mindegy, hogy ezt hogyan kommunikáljuk saját magunk felé. Bátran mondjuk ki, hogy “rosszul döntöttem”, de ne azt, hogy “rossz ember vagyok”.

Ne féljünk újra felfedezni önmagunk!
Az idő előrehaladtával az érettségünkkel változik a személyiségünk és az általunk vallott értékek. Miért ne válthatnánk 40 évesen karriert? Miért ne ülhetnénk vissza az iskolapadba 50 évesen? Miért ne kezdhetnénk új hobbiba 60 évesen? Önmagunk újrafelfedezése a személyiségünk fejlődését tükrözi.

Ne maradjunk csendben!
Attól, hogy más a véleményünk, hogy más a nézőpontunk egy adott témáról, az még nem jelenti azt, hogy a mi szavunknak nincs helye. Merjük kimondani, amit gondolunk, függetlenül mások állításától.

Ne hátráljunk ki a nehéz kihívások elől!
Legyen szó akár új munkahelyi lehetőségről, akár kényelmetlen beszélgetésről, a nehéz kihívások a legtöbb embert megbénítják. Sose kételkedjünk önmagunkban, abban, hogy meg tudjuk-e csinálni. Persze, félhetünk, de bízzunk abban, hogy igenis képesek vagyunk rá! Minden nap egy kicsit kell kilépni a komfortzónából és napról napra fogjuk érezni, hogy erősebbek vagyunk, és nem hátrálunk meg.

Mindenki képes rá, hogy önmaga egy magabiztosabb és erősebb verzióját felépítse. Le kell számolni a rossz szokásokkal, amik visszafognak az előrehaladásban.

Találjuk meg önmagunkat, így válhatunk magabiztossá és erőssé!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.