A mentálisan erős emberek 5 szokása

A sikeres ember mentálisan erős, olvassuk és halljuk mindenhonnan, de sokszor nem tudjuk, ez pontosan mit is takar. Repkednek szavak, mint bátorság, önazonosság, őszinteség, hit. Halljuk, hogy egészséges elme kell ahhoz, hogy végül azzá válhassunk, amik mindig lenni akartunk, és a világ meghódításához erős idegekre és erős gondolkodásmódra van szükségünk.

De vajon megváltozik az életünk attól, ha néhány szokást magunkévá teszünk és beépítünk a mindennapjainkba, vagy az egész csak mese? És egyáltalán milyen szokásokat kellene kialakítanunk ahhoz, hogy mentálisan erősek legyünk?

Íme 5 szokás, ami talán érdemes arra, hogy a mi életünkben is helyet kapjon.

EZ IS ÉRDEKELHET: AMIKET EGY MENTÁLISAN ERŐS NŐ SOSEM TESZ

Ki kell lépni a komfortzónából
A komfortzóna gyönyörű hely, de ott soha semmi nem nő, tartja a mondás, vagyis ahhoz, hogy előre tudjunk lépni és fejlődni tudjunk, ki kell lépnünk az ismeretlenbe. Az erős emberek vállalnak olyan kihívásokat, amik kimozdítják őket a komfortzónájukból, és valami újat tesznek, tanulnak. Ez viszi őket előre.

Meg kell békélni a múlttal
Mi jó származik abból, ha olyan dologgal foglalkozunk, amin nem tudunk változtatni? Semmi. A mentálisan erős emberek tudják ezt, ezért békében vannak a múltjukkal. Nem akarnak változtatni rajta, hiszen pontosan az tette őket olyanná, amilyenek ma.

A hibákat tanulságként kell kezelni
A mentálisan erős ember nem törik össze csak azért, mert elkövetett egy hibát. Egyszerűen úgy veszi, hogy a hiba lehetőség a fejlődésre. Gondoskodik róla, hogy ne ismétlődjön meg újra, és tanul belőle.

Szakítani kell időt feltöltődésre
A szellemileg erős emberek szánnak egy kis időt arra, hogy egyedül legyenek a gondolataikkal. Azért, hogy önmagukba nézzenek. Mivel a külvilág eseményei mindig hangsúlyosak, az emberek hajlamosak megfeledkezni a bennük zajló csatákról. Ezért kell, hogy olykor mindenki csak magában legyen, magával foglalkozzon.

Hűség a saját értékrendhez
A szellemileg erős emberek nem tesznek semmit, ami nem jó nekik. Saját értékeik vannak, és azokhoz hűek. A prioritásaik összhangban vannak az értékeikkel, így akkor is követik az álmaikat, ha más szerint az nem jó ötlet. A mentálisan erős emberek, ha valami olyannal találkoznak, ami nem teszi őket boldoggá, egyszerűen tovább állnak. Számukra mindig önmaguk, a saját értékrendjük a prioritás.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.