Hosszú idő után először egyedül? Ne félj!

Talán furcsa, sőt egyenesen ijesztő. Ne félj!

Inkább légy büszke magadra. Döntöttél. Kiléptél. Sokan inkább benne ragadnak egy rossz kapcsolatban, mintsem, hogy vállalják az utat egyedül. Sokkal könnyebb úgy tenni, mintha a rossz kapcsolat jó lenne, mint beismerni az igazságot. Sokkal könnyebb egy kapcsolatban maradni, mint a nulláról kezdeni. Büszkének kell lenned magadra, amiért azt csinálod, ami a legjobb neked. 

A legtöbb ember úgy tesz, mintha boldog lenne, úgy tesz, mintha minden rendben lenne, de te nem tettél úgy. Mertél lépni. Ezért büszkének kell lenned magadra!

Még akkor is, ha fogalmad sincs, mit csinálsz. Nyugi, a legtöbb ember így érzi. Nem vagy ezzel egyedül. Még ha most bukdácsolsz is, még ha most úgy is érzed, minden ellened van, végül, hamarabb, mint gondolnád, meg fogod találni az utad, és jól fogod érezni magad!

Végülis, mi változott? Igen. Egyedül maradtál. De attól még te, te vagy! Az értéked nem változott attól, hogy újra szingli vagy. 

A kapcsolatban élő barátaid nem feltétlenül boldogabbak, mint te. Nem is biztos, hogy sikeresebbek, mint te. A kapcsolati állapotnak a világon semmi köze az ember értékéhez. Azt választottad, hogy egyedül folytatod. Arra tartasz, amerre tartanod kell, úgyhogy most élvezd az utazást. Soha nem tudhatod, mit fogsz találni, és ez izgalmas.

Hidd el, jobb kilépni egy kapcsolatból, ami nem működik. Ha maradsz, a dolgok nem lettek volna jobbak. Csak meghosszabbítottad volna az elkerülhetetlent, szóval jó, hogy kiszálltál. Így, hogy most letépted a kötést, megadtad magadnak az esélyt egy kényelmesebb jövő felépítésére.

Még mindig rágod magad? Előbb is elhagyhattad volna? Esetleg keményebben kellett volna dolgoznod a kapcsolat megmentésén? 

A múlton való elmélkedés nem változtat semmin. A megbánás nem visz sehova. Koncentrálj inkább a jelenedre és a jövődre. Persze sirasd meg, ami elveszett, de ne hitesd el magaddal, hogy elveszítettél mindent, mert ez nem igaz!

Újra fogsz mosolyogni. Újra fogsz szeretni. Így van! Nem számít, milyen kicsinek és nyomorultnak érzed magad most, újra szeretni fogsz. Még ha az utolsó kapcsolatod megtépázott is, nem ez volt az utolsó románcod. Újra szerelmes leszel, és mások is újra szerelmesek lesznek beléd. Nem leszel örökké egyedül. 

De még ha egy ideig egyedül is maradsz, hé, az nem olyan rossz! A szingli élet izgalmas lehet. Esélyt adhat arra, hogy önmagadra összpontosíts. Hidd el, egy kapcsolat nem a minden. Mert az te vagy. csakis te!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.