A szingliség 5+1 csodás előnye

Facér, hajadon, egyedülálló, szingli. Nem tudom eldönteni, manapság ez a szó, szingli, pozitív vagy negatív? Jó az, ha valaki egyedülálló, vagy rossz? trendi, vagy tarthatatlan kényszerállapot? Egyáltalán be kell kategorizálni?

Szerintem nem. Bár én kapcsolatfüggőként elképzelhetetlennek tartom, hogy egyedül élek, egyedül intézem a dolgaimat, sőt egyedül aludni sem tudnék szerintem már, épp ezért én megijednék attól ha szingli lennék, korántsem gondolom, hogy ennek ellenére negatív dolog.

Egyedülállónak lenni korántsem büntetés, se nem végeláthatatlan magány és keserűség. Vannak előnyei. Nem is egy.

Például:

Azt csinálsz amit akarsz, akkor, amikor akarod

Nem kell beszámolni, nem kell engedélyt kérni, nem kell alkalmazkodni. Moziba, étterembe van kedved menni? Vagy csak beülnél egy kávéra valakivel? Nincs semmi akadálya. Senki nem fog elszámoltatni.

Újra és újra átélheted az első csók izgalmát

Mindig ugyanazzal csókolózni, egész életen át? És a szex is csak egy emberrel? Hát nem! Nincs jobb, mint az első csók – ezt tudjuk az 50 első randi óta, s egy szinglinek több is adódhat belőle…

Alkalmi szex

A változatosság gyönyörködtet, szokták mondani. Míg egy párkapcsolatban élő maximum a pózt vagy a helyszínt váltogathatja, addig egy egyedülálló a partnereit is. Nem rossz, igaz? De azért csak odafigyelve!

A nehezen megkeresett pénzt nem kell megosztani

Párkapcsolatban minden fifti-fifti alapra rendeződik. A kiadásaidat mindig mérlegelned kell a társad szemszögéből is. Ha egyedülálló vagy, a saját pénzedről csak és kizárólag te döntesz.

Tiéd a tervnélküliség szabadsága

Egyedülállóként megteheted, hogy hirtelen ötlettől vezérelve eldobsz mindent, és csapot-papot hátrahagyva Velencébe, Párizsba vagy akár a világ végére utazol. A párkapcsolatban élő barátaid ezt mikor tehették meg utoljára?

+1: Hé, akkor porszívózol pucéran, amikor csak akarsz

És a mosdó ajtaját sem kell magadra zárnod, és olyan hamisan énekelhetsz a zuhany alatt amilyen hamisan csak akarsz, éééés mindig tiéd a távirányító és a rádiót is te állíthatod be a kocsiban!

Persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy egyedül lenni király, és soha nem cél a kapcsolat. Mindössze bebizonyítottuk, hogy az egyedülállóságban is meg lehet találni a jó dolgokat, ha valaki akarja.

EZ IS ÉRDEKELHET: 6 KULCS A TARTÓS ÉS SIKERES KAPCSOLATHOZ

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.