Nyolc lehetséges ok – lehet, hogy ezért vagy egyedül?

Nagyon sok oka van annak, hogy az emberek akkor is egyedülállók maradnak, amikor nem akarnak azok lenni. Van, aki öntudatlanul saját magát szabotálja, más a munkát helyezi előtérbe, ha választania kell. Van, aki fél, más sorra nem megfelelő emberekkel randevúzik.

Ha szoktál azon tűnődni, hogy miért vagy egyedül?, olvasd el tippjeinket azokról az okokról, amelyek neked is az utadban állhatnak.

Növeld az esélyed arra, hogy megtaláld a párod.

Image by Freepik

A randevúzás nem prioritás

Sokan azért maradnak szinglik, mert egyszerűen semmit nem tesznek azért, hogy párt találjanak. Talán álmodoznak egy párkapcsolatról, mégsem mozdítják a kisujjukat sem, nem szánnak időt társasági eseményekre vagy randevúzásra. A munka, a testmozgás, a barátok és a hobbi élveznek elsőbbséget, míg a randevúzást csak másodlagos gondolatként kezelik.

Nincs is ezzel baj, sőt, vannak olyan élethelyzetek, amikor nem is kerülhet előre egypárkapcsolat a fontossági listán. Ám, ha eljön az ideje, ha egyre nő a vágy, jobb tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy ha valamibe nem fektetünk energiát, az nem következik be.

Ha párt szeretnél, a megtalálására is időt és energiát kell fordítani – nem fog csak úgy besétálni az ajtón.

Hagyod, hogy a félelem visszatartson

A félelem az egyik legfontosabb ok, amiért az emberek gyakran egyedül maradnak. Félnek az elutasítástól, az online társkeresés világától, a változástól is.

Ha te is attól félsz, mások mit gondolnak rólad ha regisztrálsz egy társkeresőre, vagy attól, hogy megsérülsz, a félelem megbéníthat, és elveheti az esélyedet attól, hogy megtaláld a neked való társat.

Néha biztonságosabb érzés hátradőlni és várni, hogy rád találjon a szerelem, vagy mindenféle indokkal elkerülni a kapcsolatot, de ha így teszel, állandóan egyedül maradsz.

Nem a megfelelő személlyel találkoztál

Néha az emberek tovább maradnak egyedülállók, mint ameddig szeretnének, mert egyszerűen még nem találkoznak a megfelelő személlyel.

Néhányunk mindenféle emberrel kompatibilis, míg másoknak bizonyos típusú személyiségre vagy kapcsolati dinamikára van szükségük ahhoz, hogy a dolgok valóban „kattanjanak”. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, elképzelhető, hogy egy kicsit tovább tart megtalálni azt a valakit, akivel igazán kompatibilis vagy.

Image by Freepik

Folyton rossz emberekkel randevúzol

Az emberek néha azért maradnak egyedülállók, mert valójában hibás a „radarjuk”, és ezért legtöbbször nem illenek hozzájuk azok az emberek, akikhez vonzódnak, vagy akikkel randevúzni próbálnak.

Számos oka lehet annak, ha te is folyamatosan rossz emberekkel randevúzol, ezek talán a legfontosabbak:

  • Hajszolod azokat a kapcsolatokat, amikben folyton érzelmi drámák vannak, az egészséges, biztonságos kapcsolatok helyett.
  • Bízol egy csinos arcban anélkül, hogy ellenőriznéd, vajon az arc mellett a szív is kedves-e.
  • Nem győződsz meg arról, hogy a szándékaitok összhangban vannak-e, ehelyett túl hamar belesodródsz érzelmileg a kapcsolatba.
  • Nem veszed észre a figyelmeztető jeleket.
  • Akkor is beleugrasz egy kapcsolatba, ha semmi nem utal arra, hogy neked megfelelő lesz.

Irreális elvárásaid vannak

Előfordulnak olyan esetek, mikor valaki a túlzottan magas elvárásai miatt nem talál párt.

Azzal nincs is semmi baj, ha valaki magas követelményeket támaszt a partnerével szemben. Sokan azonban hosszú ellenőrzőlistával kezdik el a randevúzást, rengeteg kritériumuk van, amit egy partnerben keresnek, és olyan részletes, hogy egyetlen személy sincs, aki mindet tudná teljesíteni.

Ha a lécet túl magasra teszed a tökéletes partner megtalálásának reményében, a megfelelő partnert nem fogod észrevenni.

Image by Freepik

Egyáltalán nincsenek elvárásaid

A spektrum másik végén vannak azok az egyedülállók, akik nem teszik elég magasra a mércét.

Noha ügyelnünk kell arra, hogy ne tegyünk irreális elvárásokat a partnereinkkel szemben, az azért mindenképpen fontos, hogy legyenek bizonyos normáink azzal kapcsolatban, hogy milyen viselkedést fogadunk el és milyen magatartást nem. 

Állandóan szingli maradsz, ha folyamatosan beengeded az életedbe az olyan embereket, akik nem tisztelik a határaidat, vagy akikkel egyáltalán nem vagy kompatibilis.

Ha nem fordítasz időt arra, hogy ésszerű elvárásokat fogalmazz meg, folyamatosan csalódottnak érezheted magad a lehetséges partnereid miatt.

Még meg kell tanulnod a kulcsfontosságú kapcsolati készségeket

Vannak, akiknek nincsenek meg azok az alapvető készségeik, amelyek mindenképpen szükségesek egy egészséges párkapcsolat kialakításához. Van, aki nem képes kompromisszumot kötni, más nem tudja józanul, higgadtan kezelni a konfliktust. A túlságos ragaszkodás, a féltékenység sem segítenek egy jó kapcsolat kialakulásában.

Ragaszkodsz a múlthoz

Vannak, akik azért küzdenek egy új párkapcsolat lehetőségével, mert tulajdonképpen még nem sikerült lezárniuk a múltat, és érzelmileg egy exhez, egy emlékhez, múltjukból származó emberekhez kötődnek. Ha te is ebben a cipőben jársz, elzárod a lehetőségét annak, hogy új kapcsolatot létesíts.

Persze ezeken az okokon kívül is számtalan van, ami befolyásolhatja a jelenedet. Talán régi sebeket hurcolsz magaddal, talán idegenkedsz a modern társkereső appoktól, ki tudja. Bármelyik is az igaz, egy biztos, egyedülállónak lenni nem átok! Még ha hosszú távon vágysz is a párkapcsolatra, addig is, míg eljön, élvezheted, hogy szingli vagy.

nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.