4 irreális női elvárás a férfiak felé, aminek ők biztosan nem tudnak megfelelni

A férfiak szerint sok párkapcsolat azon bukik el, hogy a mai modern nők olyan elvárásokat támasztanak a férfiak felé, amik sokszor logikátlanok és irreálisak, és ezeknek a romantikus könyvekből vett felfújt elvárásoknak a férfiak nem tudnak megfelelni.

Pedig szeretnek ők. Akarnak párkapcsolatot, gyereket és mindent, ami ezzel jár, de vannak olyan női igények, amik egy férfinak teljesíthetetlenek.

Összegyűjtöttünk néhány példát:

Egy férfinak olvasnia kell a nő gondolataiban
Sok nő nemcsak akarja, hanem egyenesen megköveteli, hogy egy férfi mindig kitalálja a gondolatait és a vágyait.
Hogyan lehetne kitalálni egy másik ember vágyait? Egy férfinak teljesen más ízlése, preferenciái és nézetei lehetnek, ezért a férfiak szerint a legjobb, ha gondolatok helyett egyszerűen határozza meg a nő egyértelműen, mit szeretne, mondja is ki, és akkor jogosan várja el, amit akar. A gondolatolvasás azonban irreális elvárás.

Egy férfi hámozza ki körmondatokból a lényeget
Néha a nő ugyan nem hallgat, és elmondja mit akar, de olyan ködösen, zavarosan, hogy egyszerűen lehetetlen kihámozni a valódi lényeget, azt, hogy mit akar valójában.
Ködös körülírások helyett sokkal egyszerűbb lenne ha a nő elmondaná a lényeget, akkor nem kellene megsértődni, és azt feltételezni, hogy a férfi nem szeret, csak, mert nem tudta kihámozni a valódi kívánságot.

A férfinak a nő vágyait a sajátjai elé kell helyeznie
Egy normális párkapcsolatban egy férfi azt mondhatja: ,,Drágám, szombaton 18 órától 20 óráig focit nézek, kérlek, ne szólj hozzám akkor. Kerékpározhatunk, moziba, vagy kávézóba is mehetünk, csak máskor.”

Egy okos nő ilyenkor talál valami más elfoglaltságot, mert megérti és elfogadja a párja igényeit.

Természetesen fordítva is elvárhatja ugyanezt.

Ha egy nő megtiltja a férfinak, hogy azt tegye, amit szeret, az csak egy alacsony szintű manipuláció. A nő ilyenkor azt érezteti a férfival, hogy az érdekei nem érdemelnek tiszteletet, a nőé a fontosabb, és megsértődik, mert őszintén hisz abban, hogy a férfinak a vágyait a sajátjai fölé kell helyeznie. De miért kéne?

Egy férfinak ugyanúgy kell szeretnie
A férfiak és a nők eltérően mutatják ki az érzéseiket és a szeretetüket. A nők órákig akarnak beszélni róla. Számukra a szerelem gyönyörű fotók a közösségi hálókon, napi vallomások és meleg szavak.

A férfiak ezzel szemben nem szavakban, hanem tettekben akarják bizonyítani érzéseiket inkább. Szerintük a szeretet nem akkor az igazi, ha jó hangosan beszélünk róla, hanem akkor, ha nehézségekben megmutatkozik, ha a férfi a bajban a nő mellett áll. Ennek ellenére a nők egy része elvárja a hangzatos szavakat, a közösségi médiában való hírverést. A férfi nem ilyen, miért kell elvárni?

Az élet a kompromisszumok megtalálásáról szól, ha ez sikerül, működni fog a kapcsolat is. Az irreális elvárások azonban csak feszültséget szülnek.

EZ IS ÉERDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.