Ne hasonlítgass, ne ellenőrizz, csak szeress – tanácsok friss kapcsolatot kezdőknek

Egy új kapcsolat tele van lehetőségekkel és felfedezésekkel, nemcsak partnereinkkel, hanem önmagunkkal, szükségleteinkkel, vágyainkkal kapcsolatban is. A ,,nászutas” szakasz fontos időszak egy kapcsolatban, hiszen az egy különleges alkalom arra, hogy a pár felejthetetlen emlékeket teremtsen együtt. Ám egy új kapcsolat eleje szorongásokkal és félelmekkel teli is lehet. Olyan szorongásokkal teli, amik megmérgezhetik a friss szerelmet, és elvehetik a boldog pillanatok örömét.

Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, hogy a ,,nászutas időszak”, az új kapcsolat legszebb része tényleg felhőtlen legyen, íme néhány tanács, amiket érdemes megfogadni.

A múlt maradjon a múltban
Az emberek nagy hibát követnek el, amikor, ha valakivel randevúznak, minden félelmüket, aggodalmukat és múltbeli negatív tapasztalatukat beviszik a jelenlegi kapcsolatukba, állítja a párkapcsolati szakértő. Az új partner a friss kapcsolatban nem akar az előző partnerről hallani, és az sem szerencsés, ha kivetülnek rá a múltban kialakult félelmeink.
Az a legjobb, ha a kapcsolat elejétől fogva a friss szerelemre, az új kapcsolatra összpontosítjuk a figyelmünket.

Csak semmi összehasonlítás
Könnyű azonnal összehasonlítani a friss kapcsolatot az előzővel, csak éppen nem szerencsés. Ehelyett tegyük fel magunknak a kérdést: versenyeztetni akarjuk az újat az ex-szel, vagy simán élvezni a társaságát annak, akivel éppen vagyunk?

A tetteket is vegyük figyelembe, ne csak a szavakat
Nem számít, ha valaki a jövő évi kirándulásokról beszél, ha most nem érhető el. Jó, ha a cselekedeteket is figyelembe vesszük, és nem csak a szavakban, a sokszor üres ígéretekben hiszünk. Ha csak mondd, mondd, de sosem történik semmi, az intő jel. Ugyanakkor nagyon sokatmondó, ha a párod nem ígérget nagy szavakkal, de bemutat a családjának és a barátainak, hiszen akkor valószínűleg hosszú távra tervez.

Hallgassuk meg a párunk
A hallgatás egy készség és ugyanakkor egy kommunikációs eszköz, amit a legtöbb ember nem nagyon használ, mondja a párkapcsolati szakértő. Ha osztatlan figyelmet szentelünk a párunknak, ő érezni fogja, mennyire fontos, ugyanakkor számos hasznos dolgot is megtudhatunk kedvesünkről.

Nem kell félni kimutatni a sérülékenységet
A sérülékenység gondolata a legtöbb ember számára ijesztő. Megmutatni valódi önmagunk azzal a kockázattal jár, hogy megsérülhetünk. Ám ha megmutatjuk, hogy félelmeink ellenére vállaljuk a kockázatot, az elmélyítheti a kapcsolatot és bizalmat építhet. Ha hűek vagyunk önmagunkhoz és bízunk az ösztöneinkben, azzal nem követhetünk el hibát.

Tilos a kisajátítás
Egy kis féltékenység aranyosnak és egészségesnek tekinthető, de vörös zászló az, ha követelést támasztunk a párunkkal szemben, és korlátozzuk őt abban, hogy olyan dolgokat tegyen, mint a randevúzás előtt. Gyakori, hogy a friss párok sok szabadidejüket egymással töltik, és lemondanak a barátaikkal és a családjukkal megszokott idejük egy részéről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy állandóan együtt kell lenni. Nem szabad se kisajátítani, se ellenőrizni, se követelőzni. Mindkét félnek fontos, hogy a családdal, barátokkal is megmaradjon az egészséges kapcsolat. A várakozás amúgy is csak növeli a vonzalmat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.