4 csillagjegy, aki mindig parancsol

Négy csillagjegy szülöttei mindig azt hiszik, hogy főnökei – mindenkinek. Nem csak úgy gondolkodnak, úgy is viselkednek. Mindenkivel, bármilyen körülmények között.

Amikor egy társaság összegyűlik, azonnal, habozás nélkül kinevezik magukat főparancsnokoknak. Útmutatást adnak, döntéseket hoznak és mindent irányítanak, akár kérték tőlük, akár nem!

De vajon melyik négy csillagjegyről beszéltünk?

Kos:
Ha egy Kossal mész a természetbe, akkor biztos, hogy ő lesz a „táborigazgató”. Felesleges tiltakozni vagy versenyezni vele. Mindenképpen veszítesz.

„Tedd meg, tedd oda, kövess engem” – mondja Kos.

Természetesen te is elmondhatod a gondolataid, és a Kos figyelmesen meghallgat, ám amint befejezed, gyorsan elmondja és be is bizonyítja, miért nem működik az ötleted. Abszolút haszontalan próbálkozás arra kényszeríteni őt, hogy valami mást tegyen, mint amit tenni akart. Tény, hogy ennek a jelnek a képviselői csak egy tervet ismernek el – a sajátjukat. 

Erőszakossága mellett ne feledjük azonban, hogy a Kos energikus vezető, aki maga is beleáll a munkába. Bármi történjék is, nem fog összezavarodni, és nem fog pánikba esni. Még akkor is, ha mindenki feladja, ő megy előre és vezet. 

Oroszlán:
Az egyik legfontosabb ok, amiért az Oroszlán élvezi a vezetést, az az, hogy vágyik a figyelemre. Számára létfontosságú, hogy mindenki rá összpontosítson. Taps és csodáló szemek nélkül nem tud létezni. Tetszik neki, ha az emberek tanácsért fordulnak hozzá, vagy magyarázatot kérnek tőle, mert ilyenkor fontosnak érzi magát. Hízeleg az egójának, és arra ösztönzi őt, hogy még jobb, pompásabb legyen.

Nem tagadhatjuk le azonban azt a kiemelkedő előrelátást, amivel az Oroszlán rendelkezik. Felelősséget vállal, és sikerrel jár, miközben mások még mindig tétováznak, és azon gondolkodnak, mit tegyenek.

Bak:
A Bak nem fél felelősséget vállalni, mert általában több tudással és tapasztalattal rendelkezik, mint más emberek. Sokkal jobban fel tudja mérni az adott helyzetet, és valóban meg tudja hozni a helyes döntéseket.

Természetesen ennek a jelnek a képviselője is téved olykor, mint mindenki más. De nem gyakran. Ezért kissé arrogáns egy Kos részéről, ha a Bak jelenlétében főnökként reklámozza magát. Mert akár tetszik, akár nem, a Bakkal is számolni kell.

Mivel a Bak szuper hatékony, hajlamos kezdeményezni és már akkor tenni valamit, mielőtt mindenki más megérti, mi történt valójában és hogyan is kellene cselekedni.

Bika:
A Bika tudja, amit tud, és szó szerint lehetetlen arra kényszeríteni őt, hogy meggondolja magát, és új módon lásson valamit. Ő az, aki megmondja másoknak, hogyan és mit kell tenniük, és mit csinálnak rosszul.

A Bika hajlamos arra, hogy kritizálja mindenki technikáját, aztán megmutatja, hogyan kell helyesen csinálni.

A Bika kritizál ugyan, de igazi energiaforrás. Az, aki e csillagjegy alatt születik, őrülten praktikus, soha nem ad fel semmit, és úgy tesz, ahogy jónak látja, bármi történjék is. Számára nincs olyan szó, hogy „lehetetlen”, és ez a nagy előnye.

EZ IS ÉRDEKELHET: