A 6 legjobb fotóhelyszín Rómában, ha egyedi fényképet szeretnél a Colosseumról

Róma tipikus bakancslistás hely, amikor pedig először megpillantjuk az ikonikus Colosseumot, azonnali vágyat érzünk, hogy fényképet készítsünk róla. Bármi áron. Izgatottságunkban aztán nem is figyelünk a híres látványosságokat sújtó, képromboló elemekre, mint például a hömpölygő embertömeg, a kordonok és a cseppet sem előnyös fényviszonyok. Csak később, a képeket nézegetve szomorodunk el azon, hogy minden képünket “összetrollkodták”.

Pedig ha egy kicsit tudunk a fotózással várni, vannak olyan helyszínek, ahol a legelképesztőbb fényképeket lehet készíteni ezzel az impozáns épülettel. Idegen turisták és romboló elemek nélkül.

Meg is mutatjuk most őket:

Giardinetto del Monte Oppio


Egy icipici nyilvános kert a Colosseum hátsó részén. Egy apró domb, ami a turisták által kevésbé ismert. Pont annyit ad a fotóhoz, mintha egy emelvényen állva, a kirándulók felett tekintenénk meg az ókori Róma történelmi emlékművének hatalmas falait. A kertben padok is találhatók, így egy kis pihenési lehetőség is adott ezzel a gyönyörű panorámakilátással.

Tuti tipp: készítsünk be termoszba kávét vagy frissítőt és fogyasszuk el itt nyugalomban. Bár a park lábánál található egy kávézó, de az emberek szó szerint egymást tapossák, hogy a gladiátoraréna lábánál fogyaszthassák el a koffeinadagjukat. Ne ringassunk álmokat nyugodt kávézásról egy ilyen felkapott kávézóban!

Parco del Colle Oppio

A fent említett apró kert szomszédságában terül el egy nagy közpark, tele a mediterrán melegben árnyékot nyújtó fákkal. Domb lévén szintén remek fotóhelyszín, itt is a turistacsoportok fölé emelkedve, zavaró tényezők nélkül csodálhatjuk a Colosseumot. Mivel itt nyugodtan tudunk fényképezkedni, készülhetnek az ötletesebb és kreatívabb beállítású képek. Például ha már beszereztük a már-már kötelezőnek mondható hűtőmágnesünket, akkor a rajzolt Colosseum frappánsan megörökíthető az igazival a háttérben.


Ha pedig elég volt a fényképezőgép kattogtatásából, akkor a parkban megtekinthetjük Nero házának romjait vagy Traianus termálfürdőinek maradványait. Viszont ha kicsit kilépnénk a komfortzónánkból vagy éppen visszatérő turisták vagyunk, akkor akár a szabadtéri fitnessparkot is kipróbálhatjuk. Az én személyes kedvencem az volt, hogy a Colosseumot nézve tekertem egyet a szabadtéri szobabiciklin.

Constantinus Diadalíve


A Colosseum önmagában is lélegzetelállító, de egy jó fotóhoz bevonhatunk további impozáns épületeket is. Ilyen Constantinus Diadalíve, ami egy emberalakokkal és harci elemekkel díszített, három ívből álló, 21 méter magas római kori építmény közvetlenül az aréna szomszédságában. Dehát Róma erről híres! Történelem minden sarkon.

Extra pikantériát visz a fotózásba, ha a naplemente fényeiben készítjük el ezeket a képeket.

Terrazza sul Foro

Ez egy kilátóterasz, ahol lélegzetelállító kilátás nyílik a Forum Romanumra a Capitoliumtól egészen a Colosseumig. Bár itt a gladiátoraréna egész miniatűr, de pont ezért segít kontextusba helyezni és a rengeteg ókori rom között elképzelni az ókori életet és mindennapokat ebben a városban.

A Colosseumtól karnyújtásnyira

Sokszor csak beállítás kérdése egy-egy jó fotó. Így ha például turistacsoporttal mozgunk és nincs lehetőségünk egyedi helyszínekre elugrani, hogy gyönyörű fényképeket készítsünk, akkor alkalmazhatjuk ezt a trükköt: emeljük a magasba a telefont, minden és mindenki feje fölé, és kattogtassunk.Figyeljünk a fényekre, az égre, így igazán különlegessé varázsolhatjuk az amúgy unalmas turistafotónkat.

Ugye, milyen egyszerű?

A minden turista által látogatott “fotóhelyszín”

A hajnali ködbe burkolózó, titkokat őrző Colosseum érzése árad a következő fotóból. Ám tévedés ne essék, nem kell hajnalban, a kakasok előtt kelni, sőt mi több, ez a varázslatos fotóhelyszín minden turista által látogatott. Egyszerűen csak járjunk nyitott szemmel, amíg várakozunk a reptéren, és erre a csodás fali fényképre tévedhet a tekintetünk. Mondhatni, más végezte el helyettünk a piszkos munkát, mi pedig lusta turistaként mégis egy fantasztikus kép birtokába kerülhetünk Róma ezen ikonikus építményéről. Mindenképpen érdemes nyitott szemmel járni a reptéren is!

Remélem, sikerült remek fotóhelyszín tippeket adni és megjött a kedv egy római kiruccanáshoz! Egy biztos, ti már tudni fogjátok, honnan érdemes fotózni a Colosseumot!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.