Újabb sünkalandok – nem fehérhasú sünnek való ez a hőség!

Tudjátok, hogy van ez. Vidáman és gondtalanul tengettem a sün életem. A pocakom mindig tele volt és amióta a gazdik élete is visszatért a normál kerékvágásba, újra jól alszom. Olyan kis meghitt szimbiózisban éldegéltünk.

Aztán lecsapott a trópusi hőség, a perzselő afrikai meleg, a kibírhatatlan, forróság. Persze, Afrikából származnak az őseim, szeretem én a meleget. De ez a meleg kicsit túlzás. Persze, lehet mindent idealizálni és ilyen cukin is tengethetném a napjaim.

De nem! Ez nem én vagyok! Én inkább ez a versenyúszó féle sün vagyok. Jajjj! Upsz! Mindjárt-mindjárt! Lehet, hogy a télen növesztettem egy kis fókazsírt, így most nehéz megtalálni az egyensúlyt. Kicsit vergődő gömbhal vagyok.

Na, de pánikra semmi ok! Tetszhalottként lebegek a víz felszínén. Még mindig meleg van. De kinek van kedve megmozdulni! Amúgy utálom a vizet! Ahhh, nehéz és fárasztó ez a sünsors!

A valóságban ez inkább úgy néz ki, hogy a négy fogpiszkáló lábamat a négy égtáj felé kidobom, és hason fekve szuszogok egy teknősbéka látszatát keltve. Kicsit kidugom a nyelvem is, hogy mindenki érezze a helyzet komolyságát.

A paneléletnek legalább az az előnye megvan, hogy rókatámadástól nem kell tartanom.

Persze, látszatra demokrácia van. Mert ha én nem akarok fürdeni, akkor nem fürdök. De a gazdik körmöt akarnak vágni. És az úgy könnyebb, ha előtte beáztatjuk a tappancsokat. Cselesek! Van itt stratégia kérem szépen! Én pedig szeretem a kihívásokat. A legutóbbi körömvágásnál a 4 lábamon a körmöt 3 nap alatt sikerült levágni. Nem adom könnyen magam. Jó, bevallom, hogy azért a hasamban lett rendesen izomláz. Nagyon erősen kellett gömböcben tartanom magam. A galád gazdik persze lefújtak aloe spray-vel. Ezt is utálom. Hideg, fura szaga van és frászt kapok, amikor spriccen.

Viszont utána jön a szabadság, szeretem életérzés! A gazdik egy jó darabig most békén hagynak a kozmetikai hóbortjukkal. Úgyhogy nózi a magasban és sünkalandra fel!

Néha csúszik egy kis baki a kivitelezésbe, de a problémamegoldó képességet is fejleszteni kell. Szóval… hmmm… jajjj… gazdiiiiik, segítsetek!

Ilyen kalandos hètköznapok után tudjátok mi esik igazán jól? A fürdőhomok! Abban hemperegni. Igazán jó móka!

Mindenkinek kitartást a nyári kánikulához!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.