Veszekedés, önmarcangolás, ellenállás – okok, amik teljesen lemerítik az energiáid

Úgy érzed, hogy a látszólag helyes életmódod ellenére hiányzik az energia? Estére már nincs erőd a családodhoz vagy önmagadhoz? Ennek a jelenségnek oka van, amin talán ideje változtatnod.

Mi az, ami elszívja az energiáid?

Összeszedtünk néhány okot, amik gyakori gondforrások. Figyeld magad, a te életedben nincs ezekből túl sok?

Keresd és küszöböld ki azokat a dolgokat, amik elveszik tőled az energiát.

Pletyka, panaszok, elítélés
Ha pletykálsz, megítélsz valakit, vagy folyamatosan mások panaszait hallgatod és belemerülsz az efféle beszélgetésbe, az elveszi az energiád. Az ilyen beszélgetések után az ember fáradtnak, kifacsartnak érzi magát. Cseréld ki a mérgező kommunikációt építő jellegűre, vidd más irányba a beszélgetést és meglátod, hogy mennyi energiád szabadul fel.

Rágódás
Újra és újra átrágod a történéseket, mentálisan válogatva, hogy ki és mit mondott, mit válaszolt, és mit válaszolhatott volna, és miért nem válaszolt, és mi fog most történni. Ebbe teljesen bele lehet fáradni. Felesleges. Az emberek tévesen úgy vélik, hogy egy problémára gondolva megoldást lehet találni. Valójában ezek a gondolatok tovább mélyítik a problémát benned, és elveszik az erőt.

A folytonos rágódás helyett érdemesebb a probléma megoldására koncentrálni.

Ellenállás
Bármilyen típusú az ellenállás, sok energiát felemészt. Például meg kell tenned valami fontosat, de nincs kedved hozzá. Ellenállsz. Ennek eredményeként időt pazarolsz másodlagos cselekvésekre, és a fontos tennivaló beteljesítetlen marad.
Az ellenállás tulajdonképpen egy belső konfliktus. Lelked egy része ellenáll a döntésednek. Próbáld megérteni, miért, ezzel energiát nyersz.

A negatív érzelmek hosszú távú megfékezése
Mindenki tudja, hogy senki nem szereti mások panaszait hallgatni, ezért vannak, akik negatív gondolataikat magukba zárják. Kívülről úgy tűnik, a probléma megoldódott, az illető nyugodtnak tűnik. De az érzelmek nem mennek sehová. Odabent vihar tombol, ami kimerít, elveszi az erőt, betegségeket képez. Meg kell tanulni felszabadítani a pozitív és a negatív érzelmeket is. Ez mindenkinek joga, és rengeteg energiát szabadít fel az emberben.

Tömegben lenni mindig fárasztó
A legtöbb ember érzékeli a másik ember hangulatát, főleg, ha azok negatívok. És ez a tömegben, a hangzavar, tolakodás, alkalmazkodás együttesével rettenetesen fárasztó. Nagy tömeg után nehéz azonnal helyreállni. 

Az energiaveszteséget fejfájás, fizikai betegségek kísérhetik.

Kommunikáció nyafogókkal, áldozatokkal, manipulátorokkal
Van, akivel jól érzed magad, és van, akivel a beszélgetés után kimerülsz. Ugye te is tapasztaltad már ezt? Tudatos, felnőtt emberként mindenki maga választhatja meg, kivel beszél. Ha vannak olyan emberek a környezetedben, akik tipikus energiavámpírok, és a velük való kommunikáció elszívja az energiáid, érdemes minimalizálni a velük folytatott beszélgetést.

EZ IS ÉRDEKELHET: ÍGY KERÜLD EL AZ ENERGIAVÁMPÍROKAT

Sérelem
Amikor megsértődsz, gondolataid nagy részét a sértés foglalja el. A helyzetet újra és újra átélve szenvedsz, gyakran nem tudsz koncentrálni a napi feladatokra, teljesítményed és energiaszinted is csökken. Inkább bocsáss meg. Kevésbé fárasztó.

Veszekedés
A gyűlölet, a más ember iránti harag nemcsak energiát vesz fel, hanem belülről semmisít meg. Ez pedig hosszú távon akár meg is betegíthet. Ne ölj energiát veszekedésekbe, alkalmazd inkább az okos enged mondás lényegét, és lépj ki az energiaszívó viszályokból.

Az energiád drága kincs. Fordítsd magadra, a szeretteidre, ne felesleges semmiségekre. Légy tudatosabb, és meglátod, hamarosan minőségi lesz a változás.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.