6 energiavámpír, akiket kerülni kell

Meglát. Kiszemel magának. Köröz, mint a keselyű, lassú, lassú köröket ró. Aztán közelebb merészkedik, majd hirtelen rád veti magát.
A véredet akarja? Ugyan, egyáltalán nem. Neki teljesen más kell. Az energiádra vadászik.

Hiszen ő az energiavámpír! A mérgező embertípus, akit mindenképpen jobb messziről elkerülni.

A Pletykafészek
Akárhányszor találkoztok, mindig úgy kezdi: Hallottad?
És már ontja is magából az információkat mindenről és mindenkiről. Számára nincsenek határok, bárki magánéletét megsérti, kikotyogja. Kever és kever, hatalmas zűrt okozva maga körül.
Egyáltalán nem megbízható, ha hátat fordítasz neki, rögtön te vagy a témája.

A Passzív-Agresszív
Minden szava udvarias és kedves, de azonnal borsózni kezd tőle a hátad, és minden idegszálad azt sikítja: Óvakodj!
A vámpírok királya a passzív-agresszív. Jön, támad, s te máris érzed, hogy a gerinced mellett jeges patakokban folyik a kín. Izzadsz és ráz a hideg tőle egyszerre, érzed, hogy megfulladsz, ha a közeledben van. Pedig kedvesen mosolyog. Pedig mindennel egyetért, pedig ő tényleg csak segíteni akar.
Közben pedig szabotál, keresztbe tesz, árt. Nyájassága mögött tömény rosszindulat húzódik meg.
Sose higgy neki!

A Nárcisztikus
A vámpírok szépfiúja vagy csinibabája szintén profi mód tudja kiszippantani belőled az életerőt. Na, ne mondd, hogy te még sosem futottál össze vele?
Vele, aki mindig mindent jobban tud, mindig mindent jobban csinál. S közben valahogy úgy intézi, hogy az ő nagysága mellett te egyre kisebb legyél. Mert ő mindenkinél leg-leg-legebb, úgyhogy bárhogy próbálkozol te csak kispados lehetsz.
Még jobb, ha az sem vagy, hanem gyorsan menekülsz a közeléből. Amíg még nem passzírozta a nagyképűségével agyon az agyad.

A Dráma-Királynő
Folyton a figyelem középpontjában kell, hogy legyen.
Mindig valami szörnyű bajban van, amit nagy hangon ecsetel, s ha mégsem, hát gyorsan más ember életében kever szörnyű galibát. A lényeg, hogy ő szerepelhessen. Élvezi a hisztit. Minél nagyobb annál jobb.
Ismerős? Jön, elkezd beszélni, s mást nem mond, csak sirámokat. Vele soha semmi jó nem történik, az élete egy csőd. De természetesen ennek soha, de soha nem ő az oka. Mindig valaki más a hibás a nyomoráért. Ellentmondani lehetetlen, pozitív irányba terelni a beszélgetést meddő kísérlet. Egyetlen dolgot tehetsz: fuss, ha kedves az életed!

A Panaszkodó
Ő az egyik fő energiavámpír.
Már az is elszívja az életerődet, ha csak a közelében tartózkodsz.
Folyton panaszkodik, csak a rosszat látja mindenben. Haragos és keserű.
Körülöttük tényleg mérgezett a levegő, próbálj távol maradni tőlük.

A hazug
Élnek emberek, akiknek soha nem igaz egyetlen szava sem. Azt mondja, a barátod, de folyton cserben hagy. Társaságban kritizál, ellentmond vagy keresztbe tesz. De aztán mindent kimagyaráz. Majd felhív, segítséget kér. Te segítesz, ő pedig hálából a következő alkalommal megint cserben hagy. Húzkod ide-oda, te pedig sosem tudod éppen mire számíthatsz tőle. Zárd ki az alattomost az életedből, amilyen gyorsan csak tudod.

Nem is kérdés, a vámpírok köztünk járnak.
Álruhában furakodnak, támadnak, s oda az energia. Lecsapolnak, kiszívnak, összegyűrnek.

Mit tehetsz? Menekülj!

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.