Érett kapcsolatban állsz?

Napjainkban nem könnyű olyan őszinte párt találni, aki képes egy érett kapcsolatra. Valójában a legtöbben inkább játszanak, ahelyett, hogy komoly kapcsolat mellett köteleznék el magukat, mert nem tudják vagy nem akarják beletenni a kapcsolatba azt az időt, erőfeszítést és odaadást, amit az érett kapcsolatok megkövetelnek. 

8 jel biztosan arra utal, hogy te és a párod érett kapcsolatban álltok egymással:

Nem vagytok egymásra féltékenyek
Ha te és a párod tudjátok úgy szeretni egymást, hogy nem uralkodik rajtatok a bizonytalanság vagy a féltékenység, biztos, hogy kiforrott kapcsolatban vagytok. A szenvedély létfontosságú ahhoz, hogy a kapcsolat tartósan fenn tudjon maradni, ám ez a szenvedély rendkívül problémás lehet az éretlen kapcsolatokban, ahol a partnerek féltékennyé és birtoklóvá válnak.

Bíztok egymásban
Amikor két ember nem bízik egymásban, nem tudnak egészséges kapcsolatot kialakítani. Lehetetlen érett és tartós kapcsolatot kialakítani úgy, ha nem támaszkodhatsz a párodra. Ha megbízhatsz párodban és ő is benned, megosztjátok egymással a titkaitok, amivel nem éltek vissza, és ott vagytok egymásnak baj esetén, az jelzi, hogy a kapcsolatotok érett és stabil.

Mindent a maga idejében tesztek
Nem rohantok meghatározni a kapcsolatotok, bejelenteni szerelmetek a közösségi médiában vagy eljegyezni egymást egy bizonyos életkor előtt. Ehelyett olyan ütemben teszitek meg egymás után a lépéseket, ami mindkettőtök számára megfelelő. Ez azt jelenti, hogy nem foglalkoztok azzal, amit mások gondolnak, és tudjátok, hogy csak az a fontos, hogy ti ketten hogyan érezitek magatokat.

Tudtok kommunikálni egymással
Sok kapcsolat pusztán azért esik szét, mert a partnerek nem tudnak megfelelően kommunikálni. Annak ellenére, hogy beszélhetnek egymással a nap 24 órájában, nem beszélnek a fontos dolgokról, elmulasztják megbeszélni egymással az aggályaikat és nem oldják meg a problémákat. Figyelmen kívül hagyják egymást, elutasítják egymás érzelmeit és azon vitatkoznak, hogy kinek van igaza vagy éppen ki téved. 

Érett kapcsolatban a partnerek meghallgatják egymást és megpróbálják megoldani az esetleges problémákat.

Nincs könnyű kísértés
Az érett kapcsolatban élő emberek tudják, mit birtokolnak, és nem hajlandók azt elveszíteni. Ez azt jelenti, hogy szóba sem jöhet, hogy valaki közéjük álljon. Az éretlen párkapcsolatban élő emberek gyakran keresnek valami vagy valaki mást, ezért könnyű megkísérteni őket.

Elégedettek vagytok
Amikor valaki érett kapcsolatban él, úgy érzi, mintha minden érzelmi, szellemi és fizikai szükséglete teljesülne. Úgy érzi, meghallgatták, megkívánták, megértették és megbecsülték. Az éretlen kapcsolatokban az emberek gyakran úgy érzik, hogy valami hiányzik, és nem is olyan boldogok, mint lehetnének.

Függetlenek vagytok
Az érett kapcsolatban élők nem veszik el egymás szabadságát; ehelyett ösztönzik és tisztelik egymás egyéniségét. Az éretlen párkapcsolatban élők ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent együtt csináljanak, és féltékenyek lesznek, amikor párjuk úgy dönt, hogy időt tölt a barátokkal.

A mostban éltek és a jövőre koncentráltok
Mindenki hibázik, és minden kapcsolatnak vannak nehéz pillanatai. Aki kiforrott kapcsolatban él, nem a partnere hibáira koncentrál. Ennél is fontosabb, hogy nem hagyja, hogy hibák befolyásolják a jövőt. Az éretlen párkapcsolatban élő emberek nem tudnak a jelenre és a jövőre koncentrálni, mert haragot tartanak és nem engedik el a múltat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.