A kapcsolat 7 szakasza – út az igaz szerelemhez

Egy kapcsolat 7 szakaszból áll – a szakemberek szerint. És ha egy mai ember tisztában lenne ezzel a 7 szakasszal, a válások 80 %-a elkerülhető lenne. Szintén szerintük.

Hm.

Abban biztos vagyok , hogy az első szakasz a rózsaszín köd, és az egyszer felszáll. Ez tuti. A többi pedig… nézzük, mit mondanak a szakemberek.

Az 1. szakasz tényleg a szép, rózsaszín bódulat, a tomboló szerelem szakasza.
Ez nagyjából 18 hónapig tart. Tombolnak a hormonok, ettől aztán minden csillámos, szivárványos, csodaszép. Olyan, mintha az ember drogos lenne. Bódult állapot. Az okosok szerint ebben az időszakban nem szabad végzetes döntéseket hozni, mert ez az állapot előbb-utóbb megszűnik, és minden a normális helyére kerül.

A 2. szakasz a kijózanodás időszaka.
Ez az időszak akkor kezdődik, amikor a csillámos érzések elmúlnak. Ekkorra a pár már megszokta egymást. Ennek következménye a viselkedésben bekövetkezett változás – elkezd az ember nyugodtabb és természetesebb módon viselkedni.

A 3. szakasz az undor szakasza.
Ezt a szakaszt sajnos semmiképp nem lehet elkerülni egy hosszabb kapcsolatban. Ebben a szakaszban jellemzőek a csalódások, és egymás hiányosságainak azonosítása. Ilyenkor sokan a szakítást választják, hogy aztán egy új kapcsolatban újra kezdjék a „rózsaszín köd” szakaszt. 

A 4. szakasz a türelem időszaka.
Túlélve a 3. szakaszt, a türelem időszaka következik, melyben a partnerek megszerzik a bölcsességet. 

Ha mindkét fél mindent megtesz azért, hogy türelmes legyen, idővel bölcsesség lesz a jutalmuk. Ez a törvény.

Az 5. szakasz a szolgálat szakasza.
Ez az igazi szerelem első szakasza, hiszen ez az érzés, ez a szerelem olyan, amit a pár eddig nem tapasztalt. A partnerek elkezdik megérteni kötelezettségeiket, egyetlen érzés uralkodik rajtuk: azzal foglalkoznak, mit adhatnak a szeretteiknek. Eszükbe sem jut a kapcsolatból kifelé kacsingatni.

A 6. szakasz a barátság szakasza.
Ebben az időszakban a partnerek nagyon közel állnak egymáshoz. Bíznak egymásban. A barátság szakasza megnyitja az utat az igaz szerelemhez.

A 7. szakasz a valódi szerelem szakasza.
A valódi szerelemre várni kell, mindenkinek máskorra érik meg a kapcsolata rá. Hisz mindenki élete más, minden élethelyzet egyénileg bonyolult.

Az igazi szerelem nem csak úgy lecsap ránk, mint ahogy azt sokan hiszik. Arra az ember megérik, s akkor érkezik, mikor a pár készen áll rá. Mikor már nincs önzés és előítélet.

Szóval a „nagyon jó” nem ér véget a bódulat végével. Épp ellenkezőleg. Idővel alakul ki az igazi, mély szerelem.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.