Eltéphetetlen kötelékek

Nem az évek száma számít. Hanem, hogy ki mennyire kísérte végig utadat. Milyen mélyen lát bele lelki világodba. Az eltéphetetlen kötelékek között azok a legerősebbek, amelyekben akár szavak nélkül is megérteted magad. Nem azért, mert együtt nőttetek fel.

Hanem mert külön-külön úton járva, mégis egymás mellett haladtok.

Ezek azok a kapcsolatok, amelyeknek nem számít milyen a szélirány, s milyen messze sodorták el vitorlásodat a tenger tajtékzó hullámai, mégis erősek maradnak. Időn és téren túl. Az életedhez tartoznak. Akkor is, ha nehezen kötődsz emberekhez. Ha lassan nyílsz meg. Mert sosem mentek el olyan messzire egymástól, hogy ne találnátok vissza a kezdővonalhoz végül.

Ez is érdekelhet: Szeretkötelék

Vannak azok az emberek, akikkel mindegy mennyi ideig nem beszélsz és találkozol, mindig ugyanott folytatod a kapcsolatot, mint ahol legutóbb abbamaradt. Ők azok, akik bizonyítják, hogy az idő és a távolság csak fogalom. Nem akarsz velük lenni állandóan, de fontos, hogy mi van velük. Nem akarsz rájuk akaszkodva felállni, mégis számíthatsz rájuk.

Mert tudod, hogy nem tökéletesek, vannak hibáik, de nem ítélkezel felettük. Ők sem teszik ezt veled, de persze elmondjátok egymásnak véleményetek. Elfogadva és teret adva ahhoz, hogy azok legyetek, akik vagytok.

Ez is érdekelhet: Ezért jó, ha van férfibarátod

Akkor is, ha az élet időközben más személyiségjegyeket is ráaggat a másikra, ami előtte nem volt rá jellemző. Mert tudjátok a változás állandó, s nem régmúltban jártok. Nem is hivatkoztok évekre kapcsolatotok minőségét illetően, mert elég, ha csak együtt mutatkoztok az emberek előtt, hogy látható legyen, összetartoztok.

Szívetek és lelketek kötődik a másikhoz.

Éppen ezért együtt örültök a sikereknek és együtt sírtok a veszteségek miatt. Valódi lelki közösséget alkottok, amiben nincs helye haragnak, vádnak, számításnak, féltékenységnek. Nem akarjátok a másikat kisajátítani a „Csak velem barátkozz” együgyű szólamával. Nem fáj, ha másokhoz is ragaszkodtok, hiszen tudjátok, ki milyen értéket képvisel, és csak ez számít.

Az ilyen kapcsolatokban egymás haladását követitek nyomon. Akár gyermekkorotoktól kezdve, az első szerelmen át, a családalapításon keresztül. Ezek azok a kötelékek, amelyek az élet kiemelkedő pontjai. Mert tudjátok: őszen és csillogó szemekkel is együtt nosztalgiáztok majd eltelt életeteken.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.