Profi és hatékony fotós trükkök a szuper Insta fotókért

A mai világban sok múlik a látszaton. Elég csak arra gondolnunk, mennyire befolyásolja értékítéletünk például az Instagram, és az ott szereplő fotók, még akkor is, ha sokan tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb képnek köze sincs a valósághoz.

Nem csak szűrőkkel és a színek variálásával lehet befolyásolni egy fotót. Nagyon sok múlik azon is, ismerünk-e olyan trükköket, amiket már a fotózáskor alkalmazva a képek sokkal látványosabbak lesznek.

Bonnie Rodríguez újságíró oktatja, és saját Instagramján, önmaga fotózásával megmutatja, hogy apró trükkök segítségével, némi odafigyeléssel hogyan lehet a fotókat manipulálni úgy, hogy a képeken szereplő személy jobban nézzen ki.

Lássunk néhány tippet és pózt, amit bárki könnyedén alkalmazhat a fotóin..

Használjuk a fényt!

Győződjünk meg arról, hogy a kép fényforrása a fotózott arc előtt helyezkedjen el. Ez természetesebb érzetet ad, és később megkönnyíti a kép szerkesztését és javítja annak minőségét. 

Ügyeljünk a testtartásra!

A férfiak és a nők számára is hasznos módszer, ha a testartásunkkal háromszögeket alkotunk. Ez egy érdekesebb, látványos kompozíciót eredményez. Üléskor kettős háromszöget hozhatunk létre a lábunkkal, ami gyönyörű testtartást eredményez. Kiegyenesíti a törzset, ez pedig határozottságot sugall, míg az első képen lévő görnyedtség gyengeséget sugároz.

A hajunkat emeljük meg!

Néhány egyszerű részlet is megkülönböztetheti a normál és a professzionális képet. Az egyik ilyen az, hogyan bánunk a hajunkkal. Tegyük a kezünk a haj mögé, így az dúsabbnak hat. Egyszerű trükk, de csodákat művel a fotóval!

Fotózzunk mozdulatot!

A lapos, mozdulatlan képek, amilyen az első póz, általában unalmasak. A mozgást rögzítő fotók sokkal jobban vonzzák a tekintetet és érdekesebbek. Ehhez sokszor egyszerűen elég csak egy lépést megtenni előre, majd hátra. Ugye milyen nagy a különbség?

Mozogjon a kéz is!

Manapság a póz nélküli fotó merevséget sugároz. Fentebb mutattunk már példát a mozgásra, de nem csak lépéssel lehet dinamikát vinni a képre. Egyszerű trükk az is, ha kissé mozog a kéz, hogy könnyed hatású legyen a kép.

Páros fotózásnál lépjünk közelebb!

3 alapvető tipp : a párok lépjenek egymáshoz közelebb, ölelje át egyikőjük a másik derekát, és ügyeljenek arra, hogy olyan pozíciót válasszanak, ami háromszöget hoz létre.

Emeljük ki a kiegészítőket!

Egy kiegészítő, például kézitáska, fülbevaló vagy nyaklánc kiemelése hasznos lehet, ha professzionálisabb képet szeretnénk készíteni.

Fekvő képnél kissé emeljük a fejet!

Amikor fekvő fotót készítünk, ügyelni kell arra, hogy ne feküdjünk teljesen a földön. Ha kissé megemeljüka fejet, a haj természetesen fog esni. Az előző pontokban emlegetett mozgást is érdemes a képre valamilyen formában rácsempészni.

Portrénál ne szorítsuk le az állunkat!

Portré készítésnél többféle trükk is bevethető. Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy ne szorítsuk le az állunkat, mert attól toka képződik, hanem emeljük kissé (nem túl sokat) fel, hogy stílusos és elegáns benyomást keltsünk a fotón. Fentről is érdemes fotózni. Ha a kezünk felemelve szelfizünk, a fej autómatikusan felfelé fordul, így előnyösebb lesz a kép.

Az Instagramján számos trükköt találtok még, fotózásra fel!

Nyitókép: BonnieRzM facebook

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.