Szeretnél vigyázni az alakodra önsanyargatás nélkül? Van néhány tuti tippünk

Mindenkinek az a jó, ha szereti önmagát, ha jól érzi magát a bőrében. Legyen bár magas vagy alacsony, vékony vagy gömbölyded, a lényeg az önelfogadás. Persze azért mindannyian szeretünk jól kinézni, ezért meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy az alakunk olyan legyen, ami számunkra megfelelő. Ha kell sportolunk, ha kell diétázunk, ha kell, rafinált ruhákba bújunk.

Ezek közül bizony a diéta a legnehezebb, hiszen annyi csábító falat, annyi isteni finomság akar ránk plusz kilót pakolni, ellenállni egyáltalán nem könnyű.

Szerencsére vannak trükkök a tarsolyunkban, amiket betartva megkímélhetjük magunk néhány alattomban felrakódó kilótól – önsanyargatás nélkül.

Kerüljük a cukros italokat

A cukros italok, mint például a cola, gyümölcslé, édes tea és sportitalok extra kalóriát tartalmaznak, tápértéket pedig keveset vagy egyáltalán nem. Azok, akik rendszeresen fogyasztanak cukros italokat, hamar felszedhetnek magukra néhány kilót. Válasszunk inkább vizet, ez az egyik legjobb dolog, amit a testünkért tehetünk.

Étkezésnél együnk sok levest

Akármikor és akárhol eszünk, fogyasszunk levest előételnek. Ezzel a kilók szempontjából mindenképpen jól járunk, hiszen tény, hogy abból esszük a legtöbbet, amit először eszünk. És ha már így van, inkább leves legyen az, mint egy nehéz, esetleg zsíros főétel.

Együnk kicsi tányérból

Fura, de tény, hogy a tányérok mérete nagy mértékben befolyásolja az elfogyasztott étel mennyiségét. A kisebb tányérra kisebb adag fér, az agy pedig azt fogja jelezni – elég. Így mindenféle erőfeszítés nélkül fogjuk kisebb adaggal beérni, és éhesek sem maradunk. Egy nagyobb tányérból étkező ember sokszor másfélszer annyit eszik, mint az, aki kisebb tányéron kapja az ételt, és ez bizony a kilókon is meglátszik.

Együnk lassan

Szintén eredményes trükk, ha evés alatt kisebb falatokat veszünk a villára, és lassan is rágjuk meg. Emellett arra is érdemes figyelni, hogy a falatok közt több korty vizet igyunk, így sokkal kevesebb étel fogy, és kevesebb kalória rakódik ránk.

Iktassuk ki otthonról az egészségtelen nasit

Sokszor eszünk akkor is, ha unatkozunk, fáradtak vagy feszültek vagyunk. Ilyenkor kerülnek elő a nasik – ha nem tűntetjük el otthonról őket. Ha van otthon chipsz, cukorka, keksz vagy egyéb cukros édesség, lépten-nyomon bekapkodunk belőlük egy kicsit. Azonban ha nincsenek szem előtt, nem fogyasztjuk őket. Ha mindenáron nassolni akarunk, számtalan egészséges étel közül is választhatunk. Garantáltan meg fog látszani az alakunkon.

Ehetünk például gyümölcsöt, vagy apróra darabolt zöldséget. A gyümölcsök és zöldségek nem csupán a vitaminok és ásványi anyagok miatt hasznosak. Tele vannak rosttal is, ami azt jelenti, hogy feltöltenek. És ha sokat eszünk belőlük, a kalóriadús hízlaló ételbombáknak már nem jut hely a gyomrunkban.

Ha kínoz az éhség, rágózzunk

Ha éhesek vagyunk, elverhetjük éhségünket rágóval. Ha rágunk, elmúlik az éhségérzet, és nem akarunk mindenáron enni valamit. Apró trükk, akárcsak a többi, különösebb erőfeszítést és lemondást sem igényel, mégis megakadályozza az alattomban felkúszó kilók megtelepedését.

nyitókép: Image by prostooleh on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.