Introvertálttal szeretnél élni? Ezeket ne feledd!

Az extrovertált, világra nyitott embereknek nagyon nehéz megérteni az introvertált embereket, s még nehezebb annak, aki extrovertáltként egy introvertált emberrel randevúzik. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a pörgősebb fél nem tud mit kezdeni a visszahúzódó fél igényeivel, nem ismeri fel a mozgatórugóit és azt, mit miért tesz, és az ígéretes kapcsolat – ami egyébként működhetne egy kis odafigyeléssel – zátonyra fut.

Az emberek többsége számos sztereotípiát ismer és hisz el az introvertáltakról. Igen, néha furcsák és nehezen érthetők, de ők is emberek. Sőt, nagyon értékes emberek, és a velük való kapcsolat bizony számos előnnyel járhat. 

Így, ha te introvertált személlyel kezdesz randevúzni, vagy vele létesítesz kapcsolatot, egy cseppet se aggódj. Nincs más dolgod, mint felidézni ezt a néhány tudnivalót róluk:

EZT IS JÓ, HA ELOLVASOD: AZ INTROVERTÁLTAK 6 SZOKÁSA, AMIT A LEGTÖBB EMBER FÉLREÉRT

A CSEND NEM AZ ELIDEGENEDÉS JELE

A kommunikáció, vagyis annak gyakori hiánya a legszembetűnőbb és legfontosabb dolog az introvertált emberek randevúján. Ők ugyanis gyakran csak hallgatnak, így aki velük randizik, az felkészülhet arra, hogy vagy folyamatosan beszél, vagy hosszú csendekre számíthat.

Az introvertált keveset kérdez a kapcsolatában, ez jellemző később is, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy közömbös és érdektelen. Egyszerűen ők kevesebbet beszélnek – ám amikor mondanak valamit, az nagyon fontos számukra. Az introvertáltak egyszerűen nem vesztegetnek időt ostoba beszélgetésre.

RITKÁN VANNAK KONFLIKTUSOK

Ha introvertáltal él valaki, akkor felkészülhet arra, csak ritkán kerül sor súlyos konfliktusra. Az introvertáltak ugyanis soha nem viselkednek és nem beszélnek hevesen. Sok időre van szükségük a dolgok mérlegelésére. 

Valószínű, hogy csak néhány nap mérlegelés után térnek vissza egy kérdésre, amiből vitta robbanhatott volna, addig átgondolják a dolgot.

A TÁRSADALMI ÉLET VELÜK MÁS LESZ

Aki introvertáltat választ párjául, felkészülhet arra, hogy társa soha nem lesz a figyelem középpontjában egy partin, baráti összejöveteleken vagy ismeretlen emberekkel folytatott beszélgetéseknél. Valójában az introvertáltaknak nem hiányoznak a kommunikációs készségeik és nem antiszociálisak; csak sokkal több időre van szükségük a szocializációhoz.

Velük nagyobb hangsúlyt kap az otthon töltött idő, filmeket nézve vagy olvasva. A spontán, nem tervezett események rendkívül stresszelik őket, ám ha időben jelzed a mehetnéked, és a programot megtervezed, akkor az introvertált párod is szívesen veled tart bárhová.

TÖBB IDŐRE VAN SZÜKSÉGÜK

Az introvertáltaknak több időre van szükségük ahhoz, hogy feltöltődjenek. A nyugalom és a magány számukra alapvető dolgok, amire mindig szükségük lesz. Nem szabad tőlük elvenni az ehhez szükséges időt, és nem is szabad személyes sértésnek venni azt, ha egyedül akarnak lenni. Aki nem tud alkalmazkodni ehhez az igényhez, annak nem lesz ideális kapcsolata az introvertált párjával.

AZ ŐSZINTESÉG HATALMAS PLUSZ

Míg az extrovertált emberek gyakran felületesek és színlelnek, az introvertált emberek pontosan azt mondják és csinálják, amire gondolnak. Náluk nem kell félrelépéstől, megcsalástól tartani, akivel az introvertált randizik vagy él, az az egyetlen az életében. Sőt, az introvertáltak általában tartós kapcsolatban maradnak, mivel nagyon válogatósak, amikor a párjukat kiválasztják.

AZ INTROVERTÁLT NEM KONVERTÁLHATÓ EXTROVERTÁLTTÁ

Ez a leggyakoribb hiba, amelyet az emberek az introvertákkal való kapcsolatuk során elkövetnek. Nem változtatható meg temperamentumuk és nincs értelme küzdeni a személyiségükkel. Nem szabad arra buzdítani az introvertált partnert, hogy csináljon már valamit, különösen nem társaságban. Nagyon nehéz megváltozni, mást megváltoztatni pedig lehetetlen, ezt ne feledd!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.