Négy régimódi randiszokás, amit jó lenne feleleveníteni

randiszokás

Egy olyan korban, amikor a jobbra húzás épp olyan mindennapos, mint a reggeli kávé, könnyű figyelmen kívül hagyni azokat a randiszokásokat, amik egykor mély kapcsolatokat teremtettek.

Az udvarlás mára digitális elfoglaltsággá fejlődött, a társalgások többsége is online formában történik, pedig a régimódi randevúzási hagyományoknak még mindig megvan a maga varázsa. Ezek a szokások a tiszteletet, az erőfeszítést és a tartalmas pillanatok megízlelésének művészetét hangsúlyozták.

Érdemes újragondolni ezeket a régi gesztusokat, és nem azért, mert mindenáron el akarjuk utasítani a modern vívmányokat. Nem, a modern az életünk része, csupán érdemes a régi elemeket is feleleveníteni, mert ezek színt, romantikát hozhatnak a kapcsolatba, ugyanakkor el is mélyíthetik azt.

Mikre gondolunk?

Image by Freepik


Kézzel írt szerelmes levelek

Ma már szinte senki nem ír kézzel levelet, így szerelmes levelet sem. Elveszett az a varázs, ami ezzel együtt járt. Pedig micsoda izgalmat nyújt, egy nekünk címzett boríték.

Van valami mélyen személyes a szeretett személy kézírásának hurkáiban és vonalaiban. Egy jól átgondolt, szépen formázott és őszinte szavakkal megírt levél értéket képvisel annak, aki kapja, hiszen érezhető, hogy a levél írója időt és energiát áldozott a szerelmére.

Érdemes tehát olykor tollat ragadni, szívünket a papírra önteni, újjáélesztve az udvarlás művészetét írott szavakon keresztül.

Virág az első randin

Amikor az udvarlásra gondolunk, gyakran elképzeljük azt a bájos hagyományt, hogy az első randevún virágot hozunk. A legtöbben azonban mégsem teszik, pedig ez a gesztus az átgondoltságot szimbolizálja, és azt mutatja, hogy időt szakítottunk arra, hogy jó benyomást keltsünk, és egy csipetnyi eleganciát is ad egy potenciális kapcsolat kezdetéhez.

Persze nem kell túlzásokba esni, egyetlen szál rózsa vagy egy kicsi, random válogatott csokor tökéletes lehet.

Image by Drazen Zigic on Freepik


Találkozás és köszöntés megfelelő modorral

Az ahogyan találkozunk és üdvözöljük a másikat egy randevún, megadja az alaphangot a továbbiakhoz. Az udvariasság és a megfontoltság a bemutatkozás sarokköve. Az őszinte, meleg szemkontaktus érdeklődést és tiszteletet közvetít, a határozott kézfogás pedig az elkötelezettség és a figyelem jele lehet. Az őszinte mosoly és az osztatlan figyelem is elengedhetetlen egy jó randevú esetében (is). Félre tehát a mobilokkal, legalább a randi idejére.

Ezek a gesztusok egyszerűnek tűnhetnek, de megmutatják, hogy komolyan vesszük a másik embert.

Udvarlás

Régen az udvarlás  volt az az út, amellyel a férfiak próbálták felkutatni potenciális partnereinket, hogy kapcsolatot alakítsanak ki. Szép szavakat mondtak, kedveskedtek, hogy a nő érezze a felé irányuló figyelmet.

Az udvarlás jellemzően azt jelentette, hogy különböző formális és informális körülmények között találkozott a pár egymással. A randevúk olyan események voltak, amikre várni kellett, így az együtt töltött időt nagyra értékelték. A szabályok világosak voltak, a szándékokat előre jelezték, ami elősegítette a bizalom megteremtését.

Manapság nem így zajlik az ismerkedés, pedig hasznos lehet, ha a régi gyakorlatokat valahogyan beleépítjük modern kapcsolatainkba. Hangsúly helyeződhetne az élő beszélgetésekre, a találkozásokra az online chat helyett.

Egy jól megtervezett randevú előtt újra átélhetjük a várakozás örömét, ami izgalmat adhat az életünknek.

Talán itt az ideje, hogy egy csipetnyi régimódi udvarlást csempésszünk modern jelenetünkbe.

nyitókép: Image by senivpetro on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.