Nyolc tanács azoknak a nőknek, akik szerencsétlenek a szerelemben

Azt mondod szerencsétlen vagy a szerelemben? Hogy vagy nem jön össze semmi, vagy rosszul választasz? Nos, a szerencsének a szerelemhez nem sok köze van. Persze vannak véletlenek, de nagy általánosságban a szokásaink és választásaink határozzák meg szerelmi életünk.

Vannak szabályok, amiket érdemes betartani az ismerkedés kezdeti szakaszában, és vannak szabályok, amikre tudatosan oda kell figyelni mind a randevúk, mind a későbbi kapcsolat alatt. Azok, akik ezt nem teszik meg, nagy eséllyel újra és újra ugyanazt a hibát követik el, s akkor a próbálkozás vége ugyanúgy egy rossz párkapcsolat vagy az egyedüllét lesz.

Íme nyolc szabály a szerelemben szerencsétlen nők számára, amin nem árt elgondolkodni, és lehetőség szerint betartani, hogy nagyobb esély legyen egy kapcsolatra és a szerelemre:

Image by artursafronovvvv on Freepik

Soha ne fuss férfi után

Ősrégi mondás, de aranyat ér. Férfi és busz után sose fuss, mindig jön másik. Biztosan jön. És bármennyire is úgy tűnik, tökéletes volt, senki nem éri meg azt, hogy önmagad megalázd és a saját egodat sárba tipord. Egy-két könnycsepp belefér, ha mindenáron szeretnéd, de túl sokat ne szomorkodj. Nem jött össze, sajnos van ilyen. Jön a következő.

Tudd, kit szeretnél

Ahhoz, hogy jól válassz, ismerned kell önmagad, a saját igényeid, a saját elvárásaid, azt, hogy mivel tudsz azonosulni, és mi az, amivel egyáltalán nem. Nem vagy egy univerzális zár, ami bármilyen kulccsal nyitható, bárki nem fog megfelelni neked. Tudd, mit akarsz, s ahhoz mérten válassz. Ne érd be azzal, aki éppen akad. Azzal érd be, aki hozzád illik.

Ne nyílj meg azonnal

Minél tovább van egyedül valaki, annál inkább vágyik arra, hogy valakinek megnyílhasson, valaki elfogadja, épp olyannak, amilyen. Azért vigyázz! Nem kell kapkodni. Ha találkozol valakivel, csak lassan nyílj meg, lassan tárd ki a lelked. Nyiss egy kicsit, és nézd meg a reakciót. Ha a reakció negatív vagy nulla, akkor várj. Vagy nem a megfelelő személyt választottad, vagy kicsit lassítani kell.

Nem kell elsietni az első alkalmat

Nem kell rögtön ágyba ugrani senkivel. Bár nem is tilos. Vannak boldog párok, akik egy viharos éjszakát töltenek együtt már az első randin, aztán együtt maradtak. De ez inkább a kivétel a szabály alól. Célszerűbb várni kicsit, és időt szánni az ismerkedésre.

Ne sajnáld folyamatosan magad

Még akkor se, ha voltak kudarcaid. Kinek nem voltak? A „Senki nem szeret, senkinek nincs szükségem rám” sirámok nem segítenek megtalálni a boldogságot, a szerelmet. A szánalom csak hátráltat, a siránkozás nem vezet sehova..

Jobb ha szereted és tiszteled magad

Lerágott, ezerszer hallott bullshitnek gondolt szöveg az a mondat is, hogy szeresd magad, akkor tud más is szeretni, pedig ez pontosan így van. A boldogság kulcsa sosem az, hogy valaki szeret. A boldogság igazi kulcsa önmagad szeretete. Ne azt várd, hogy valaki szeressen, és akkor majd megtalálod a boldogságot. Előbb szeresd és tiszteld te önmagad, mert csak akkor, ha ez megtörtént, tud szeretni és tisztelni valaki más is téged.

Mielőtt álmodoznál valakivel egy kapcsolatról, előbb szánj rá időt, és ismerd meg azt a valakit

A nők gyakran idealizálják a férfi képét. Váltanak pár szót, üzengetnek egy kicsit, a férfi bókol, szépeket mondd, és a nők máris meglátják benne azt, ami nincs, nem volt és nem is lesz. Egy ideált, amire vágynak. Közben pedig nem veszik észre a valóságot, azt, milyen az a férfi valójában. Amikor erre mégis sor kerül, és az álomkép hirtelen átalakul a valósággá, az igazság fájdalmasan megsebzi az álmodozót. Ez könnyedén elkerülhető, ha rögtön az elejétől észrevesszük és meglátjuk a valóságot.

Elemezd a múlt hibáit

Mi az a hiba, amit újra és újra elkövetsz? Nézz magadba, ismerd fel. Az ismétlődő hibákat te magad is láthatod, s ha már megvannak, akár ki is küszöbölheted őket, és megtanulhatod másképp csinálni a dolgokat. Ha egyedül nem megy, mert mondjuk egy generációról generációra öröklődő rossz forgatókönyvben élsz, keress segítséget. Kérni sosem szégyen. A pszichológiai problémákkal foglalkozni kell. Önállóan vagy szakember segítségével.

nyitókép: Image by fxquadro on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.