Okosóra, a szülői szem, ami segít biztonságban tudni a gyermeket

Három gyermekem van. Mindháromnak van az iskolán, óvodán kívül más elfoglaltsága, különórája, hobbija. Foci, néptánc, zongora, fuvola, furulya, vagy a szolfézs csak néhány a rendszeres programjaik közül. Tehát iskola után, ha nem egyedül jönnek haza, rendszeresen külön órára kell menniük.

Sokszor izgulok: vajon mindegyik tudja éppen hova kell mennie? Vajon mindegyik odaért időben? Minden rendben van velük?

Mivel ezer felé szakadni nem tudok, de mégis tudni akarom, melyik, mit csinál, kiemelten fontos, hogy tartani tudjam velük a kapcsolatot. Egy anya amúgy is mindig aggódik a gyermekeiért – tudni akarja arrafelé tartanak-e, ahova menniük kell éppen, nem csatangolnak-e el másfele, jól vannak-e, biztonságban vannak-e.

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

A megbeszéltek mindig változhatnak. A számításokat keresztbe húzhatja egy elmaradó óra vagy az is, ha bent kell maradniuk valami plusz iskolai elfoglaltság miatt, ilyenkor különösen jó, ha van valamiféle kommunikáció.

Mondhatnátok, hogy erre jó a mobiltelefon, de én ahhoz még kicsinek tartom őket, hogy saját mobiltelefonjuk legyen, mert még nem szeretném, hogy fent legyenek a világhálón, annak minden veszélyével együtt. Ezt nem tartom célravezetőnek.

Egy felnőtt is nehezen igazodik el azon, mi a helyes, mi nem, milyen adatokat szabad megadni, milyen képet szabad feltölteni, nemhogy egy gyerek. Így jött az ötlet, hogy akkor legyen okosórájuk, amivel látom, mikor, merre járnak. Tudunk beszélni telefonon. Hívni tudnak bármikor, ha valami gond van. Önállósodhatnak ezáltal, de mégis ésszerű kereteken belül.

Igen ám, de a választék bő és nehéz eligazodni, milyen szempontok alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet.

Xplora XGO3 okosóra rendelkezik a mobiltelefonok minden előnyével, a hátrányai nélkül

Itt jött képbe a Xplora XGO3. Rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek egy szülő napi szorongásait csökkentik. Biztonságot ad nekem, szabadságot a gyerekeknek. Mindenki jól jár.

Előnyei, melyek miatt szeretem, mint szülő:

– Elsődleges szempont, amiért csak ajánlani tudom, a biztonság. Tökéletesen bevezeti a gyerekeket a digitális világba, úgy, hogy az leellenőrizhető.
– Tökéletesen beszabályozható, kit hívhat a gyermek, és őt ki hívhatja.
– Biztonságot és megnyugvást ad a szülőnek, mert mindig láthatja, merre jár a csemete, felhívhatja, elérheti, hála a GPS helymeghatározásnak.
– SOS funkció is van benne, illetve iskolai mód, hogy az iskolában ne zavarhassa meg a tanórát semmi.
– Vízálló, így nem baj, ha kézmosásnál baleset történik. Nagyon erős, viszonylag jól bírja az ütést, leesést, karcolódást. Ez kisgyermekeknél különösen fontos szempont. SIM kártya szükséges bele, de anélkül is használható sima óraként.
– Az egészen kicsi és a még nem teljesen kamasz gyerekeknek is jól használható, mivel 5-12 éves gyermekek számára készült.

Előnyei, melyek miatt a gyerekem szereti:

– Könnyű kezelni és szuper jól néz ki a gyerekem szerint, ami, lássuk be, a gyerekeknél nem kis dicséret.
– A mutatós kivitel mellett kényelmes és könnyen felvehető.
– Nagyon izgalmas, hogy mutatja a napi lépésszámot, ezzel még több sétálásra, mozgásra buzdít.

Növeli a biztonságérzetem, mert tudom, a szüleim látják, merre járok és elérhetem őket bármikor. Felhívhatom őket, vagy küldhetek SMS-t, hangüzenetet nekik. Nagyszerű, hogy tudok vele fotókat készíteni. Az órát is meg tudom nézni rajta, de még stopperóra is helyet kapott benne

– mesélt Viki a tapasztalatairól.

Amit még tudni érdemes:

A #Goplay platformot érdemes minden Xplora tulajdonosnak felkeresnie, mert ez az a platform, ahol különleges nyereményeket nyerhetnek, vagy lépéseket gyűjthetnek, amelyet nagyszerű kampányokban is beválthatnak.

Minden 1000 lépés egy Xplora érmét ér. A gyerekek így részt vehetnek az Xplora számos kampányában. A Goplay programban olyan jótékonysági kampányokhoz is csatlakozhatnak, mint az UNICEF vízgyűjtő adománya, vagy épp az Ültess egy fát program az őserdőkért.

A norvég Xplora XGO3 azzal a küldetéssel született, hogy a gyereked a digitális világba biztonságosan vezesd be, miközben az optimális egyensúlyt is megteremted a képernyő előtt töltött idő és a fizikai aktivitás között.

Amennyiben az általunk is tesztelt gyerek okosórát szeretnéd megvásárolni gyermekednek, látogass el a MediaMarkt weboldalára!

Mayerné Répási Adrienn

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.