Második elménk a szív

Tudtad, hogy az emberi szív a legerősebb elektromágneses mezővel rendelkezik az összes szervünk közül? És azt, hogy ez a mező a testünktől akár egy-két méteres távolságban is mérhető? Vagy azt, hogy ez az energiamező kapcsolatban áll az érzéseinkkel?

Nos, ezt állítja egy kutatás, amely a szívre vonatkozik. S nem csak ezt, hanem azt is, hogy ebben az elektromágneses mezőben fellépő zavarok bizony hatással vannak a testünkben lévő összes szervünkre is. Ezek után talán már nem is meglepő, hogy a neuron-kardiológusok azt állítják, a szívnek van saját intelligenciája.

Sőt, nem csupán izomsejteket hoz létre, hanem idegsejteket is.

Azon túl tehát, hogy szívünk vért pumpál ereinkbe, van egyéb funkciója – fontos szerepe van a valóság észlelésében. A racionális gondolkodásúaknak ez nem túl jó hír, hiszen ők azt mondják, pont az elménk az, ami kihúz bennünket a bajból egy érzelmi zűrzavar kellős közepén. Ezzel ellentétben a szív érzéseinkre fókuszálva hoz döntést. Vagyis ösztöneinkre hagyatkozik, logikus szempontok híján.

Ösztönös érzéseink mutatják az utat szívünknek, hogy megértsük, mi az, ami teljes megelégedésünkre szolgálna. Tehát érzéseink segítenek megérteni a világban lévő rejtett motivációkat és közelebb kerülni önmagunk spirituális aspektusához. A neuron-kardiológusok azt állítják:

szívünk képes az elménkként is funkcionálni, mintegy útmutatóként szolgálva egy másfajta intelligenciához.

Ez ma már nem sci-fi, hiszen számtalan pszichológiai kutatásban bizonyították, hogy a szív az elmével kommunikál. Ezekből a tanulmányokból tudjuk, hogy bizonyos érzéseket csak a szívintelligencia hullámán érzékelünk. Mint, ahogy azt is, hogy a szívre hatást gyakorolnak bizonyos pszichológiai tünetek, mint amilyen a szívritmus megváltozásával járó stressz vagy más negatív érzelmek.

A szív idegrendszere nagyjából negyvenezer neuront tartalmaz. Monitorozás alatt nyomon követhetők ezek a neuron vegyületek, mint ahogy a pulzus és a vérnyomás is. Ugyanezeket az információkat, agyunk is tárolja.

Mintegy bizonyítékként szolgálva arra, hogy az elme és a szív képes kommunikálni a bolygóidegen és a testben végigfutó elektromágneses mezőn keresztül.

Így lehetséges, hogy a szív saját tudattal rendelkezve képes megváltoztatni az agyi funkciókat. Ugyanígy képes befolyásolni azt, hogy mennyi energiát érzünk magunkban.

Mostanra biztosan állítható, hogy az elmétől függetlenül, a szív különálló intelligenciával is rendelkezik. De együtt is munkálkodik a testtel és az elmével, így van hatással érzelmeink érzékelésére. Döntéseket hoz, fejleszti, vagy éppen lenyomja érzelmi állapotunkat.

Amit tapasztalunk mentálisan, az megjelenik fizikai valójában testünkben és befolyásolja szívritmusunkat, szívverésünket és forditva.

Szívünk segít bennünket abban, hogy jobban megértsük a világot érzéseinken keresztül. Lehetővé teszi univerzális úton megtapasztalni a valóságot, amiben élünk. Ebben nagyban támogatja a már említett biológiai elektromágneses mező, mely körülötte van. Hiszen ezáltal vagyunk képesek saját érzelmi szintünkön keresztül felfedezni mások látásmódját és érzelmi világát. Nem véletlen, hogy azt mondják, hogy a szívben van a kulcs az emberek egységes világképének kialakításához szükséges tudatossághoz.

Mint ahogy az sem véletlen, hogy az azonos rezgésszinten lévő emberek, könnyebben megértik egymást, mint a többiek. Aki a szívintelligencián keresztül kommunikál, az mélyebb érzéseinket hívja elő. Nem (csak) elménkre hagyatkozik, hanem ösztönös tudásunkra is. Abban pedig nagy szerepe van a szív saját tudatának. S annak az energiamezőnek, ami taszít, vagy éppen közelebb hoz bennünket, másokhoz.  

kiemelt kép: Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.