… és boldogan éltek, amíg meg nem haltak!?

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Igen. A tündérmesék és a szerelmes regények valami hasonló mondattal zárulnak és hasonló ígérettel kezdődnek a házasságok. Viszont a rózsaszín cukormáz gyorsan leolvad, a rózsaszín köd hamar feloszlik és az idill helyét a néha cseppet sem könnyű hétköznapok veszik át.

A kapcsolatok oroszlánrésze pont ezekben a hétköznapokban játszódik. Mert hol a romantika a bevásárlásban, a sárga csekkekben, a szanaszét heverő koszos zoknikban vagy a naponta megvívott házastársi csatákban?

Utóbbihoz ráadásul külön értelmező kéziszótár is szükséges! Mutatjuk:

EZ IS ÉRDEKELHET: NŐBŐL VAGYOK AVAGY AZ ÉLET NAGY DOLGAI 18, 25 ÉS 35 ÉVESEN

RENDBEN

Végtelenül egyszerű és félreértelmezhetetlen szó. A nő ezzel lezárta a vitát, a férfi pedig elhallgat, jobb a békesség alapon. Ha valakiben kérdés merülne fel: természetesen a nőnek volt igaza!

ÖT PERC

Ha a nő mondja, akkor a férfinak bőven van ideje egy villás reggelire, a komótos felöltözésre, majd leheveredni a kanapéra a telefonját pötyögni. Még így is előbb elkészül, mint a nő. Az öt perc viszont szigorúan betartandó (inkább legyen 4:59 a biztonság érdekében), ha öt percet kapott a férfi, hogy felálljon a számítógép elől és nekilásson a kapott feladatnak.

SEMMI

Biztos, hogy valami. Szimplán vihar előtti csend. Légy résen! Ekkor a vita egy SEMMI-vel kezdődik és biztos lehetsz benne, h RENDBEN-nel fog véget érni.

CSAK NYUGODTAN

Mielőtt megörülnél az engedélyt megadó, igenlő válasznak, el kell, hogy keserítselek. Ez nem engedély, hanem kihívás. Jelentése: eszedbe ne jusson!

HANGOS SÓHAJ

Könnyen félreérthető. A nő nonverbális kifejezése, hogy időpazarlás ezen vitázni, vagyis a SEMMI-ről, ami ugye biztosan valami.

SEMMI GOND

Nagyon veszélyes szóhasználat! A nő ki fogja fundálni, hogy a férfi hogyan is fog megfizetni az elkövetett hibáért.

KÖSZÖNÖM

Ha egy nő mondja, akkor a férfi elfogadja. Nem kérdőjelez meg semmit, nem ájul el magától. Ha mindenképpen mondani akar valamit, akkor használja a szívesen szót. Vigyázat! Nem összekeverendő a NAGYON KÖSZÖNÖM-mel. Ez a szarkazmus netovábbja! És könnyen a következő szóhoz vezet:

TÖKMINDEGY

Ez egy szolid, női szóhasználat a b* meg!-re.

NE AGGÓDJ, MEGOLDOM!

A férfinak gyorsan el kell gondolkodnia azon, hogy vajon mit is felejtett el, mit kellett volna megcsinálnia (mondjuk már úgy fél éve!).

Természetesen a célom a nevettetés volt, ezért felnagyítottam a hétköznapokban előforduló dolgokat. Amolyan bolhából elefántot stílusban. Viszont szerettem volna kifejezni, hogy ne alapozzunk a valóságtól elrugaszkodott, hamis elvárásokra.

Egy komoly kapcsolatban igenis vannak hétköznapi küzdelmek, de örömök is bőven. Ezek keveréke pedig már lehet tündérmese! Bevásárlólisták, sárga csekkek és félredobott zoknik övezhetik az utat, amely az oltártól a boldog házasságig vezet. És így már fel tudjuk írni az utolsó oldalra: boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.