5 fő különbség az érett és az éretlen kapcsolat között

Amikor valaki szerelmes lesz, szíve szerint féktelenül szárnyalna, korlátok és ellenőrzés nélkül. Érdekes, de az érett emberek másképp viselkednek, még a nagyon felfokozott érzelmi időszakban is próbálnak fenntartani bizonyos mértékű irányítást.

Szokták mondani, hogy az érzelmeket nem lehet irányítani, de ez azért nem teljesen igaz. Persze, megtörténhet, hogy az ember szerelmes lesz teljesen váratlanul, de azért oda tudunk figyelni az érzéseinkre, és arra, hogy abból mennyit mutatunk és adunk.

EZ IS ÉRDEKELHET: 9 DOLOG, AMIT EGY ÉRETT NŐ NEM TOLERÁL A PÁRKAPCSOLATÁBAN

Az igaz szerelem megnyugtató és puhán kényelmes. Olyan, mint egy takaró, ami megvéd a külső hidegtől. Ha két ember igazán szereti egymást, nem lehet kétség a lelkükben. Az érett szerelem komfortot és stabilitást hoz, míg az éretlen szerelem sokszor csak drámát.

És vajon miben különböznek még?

1. Az éretlen szerelem folyamatosan kételkedik, az érett szerelem válaszokat talál

Az éretlen kapcsolatok nagyon megbízhatatlanok. Mindig tele vannak kérdésekkel és kétségekkel. De az érett kapcsolatok választ találnak a kérdésekre.

2. Az éretlen kapcsolat törli a személyiséget, az érett kapcsolat hozzájárul annak fejlődéséhez.

Az éretlen kapcsolatban az egyén és az egyéni érdek mindig sérül. A párok azt érzik, fel kell adniuk személyes álmaikat. Egy érett kapcsolatban a benne lévők tudják, hogy a sikeres unióhoz két önellátó emberre van szükség, a kapcsolaton belül pedig a pár ösztönzi egymást a személyes fejlődésre.

3. Az éretlen kapcsolat a mobiltelefon képernyőjén zajlik, az érett kapcsolat mindig a valós életben.

Az éretlen kapcsolatban az összes fontos beszélgetés az interneten, chatban, futólag, fél szavakkal zajlik. Az érett kapcsolatban a lényegi, valós kommunikációt értékelik, ez mindig prioritás és mindig élő szóban, szemtől szemben zajlik.

4. Az éretlen kapcsolat mindig veszélyben van, az érett kapcsolatban uralkodik a bizalom.

Az éretlen kapcsolatok valószínűleg elsüllyednek az őket körülvevő fenyegetések – bizonytalanság, féltékenység, hazugságok, figyelmetlenségek – sokaságában. 

Az érett kapcsolatban a pár tagjai önazonosak, hisznek magukban és megbíznak a partnerükben is. Náluk az őszinte bizalom uralkodik.

5. Az éretlen kapcsolatok kudarcot vallnak, és az érett kapcsolatok tovább fejlődnek.

Végül éretlen kapcsolat kiég. Az érett kapcsolat viszont mindig talál módot a túlélésre és a továbbfejlődésre.

Fotó: Anastasiya Lobanovskaya , Pexels

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.