Mikor a párod megbámul egy másik nőt

Mindannyian átéltük már, hogy az utcán sétálva, étteremben, moziban vagy bárhol máshol a párunk megbámult egy másik nőt. Ilyenkor számtalan érzés cikázhat át rajtunk: féltékenység, harag, fájdalom, félelem és bizonytalanság. Ám jobb, ha tudjuk, és a legtöbben tudjuk – általában ez a pillantás semmit, de tényleg semmit nem jelent.

Nincs szükség a pillantás miatt kombinációra, elméletek gyártására.

A férfi úgy van kódolva, hogy néz. Megnézi ami szép. Épp úgy, ahogy mi nők is megnézzük Jason Momoát vagy Ryan Goslingot. De ahogy mi, a férfiak sem akarnak csapot-papot félredobni ezért. Egy pillantás nem jelenti azt, hogy a másik szebb vagy többet ér. Egy pillantástól nincs a kapcsolatunk kudarcra ítélve, és nem, a férfi nem akar minket lecserélni a másikra.

A pillantás mindössze annyit jelent, hogy a férfi felismeri és értékeli a szépséget minden megnyilvánulásában. Csak egy biológiai ösztön, ami még az elemzési és döntéshozatali mechanizmus előtt bekapcsol.

Image by master1305 on Freepik

Hogyan kezeljük, ha a kedvesünk megbámul valakit?

1. Csak semmi feltételezés

Ha azt vesszük észre, hogy párunk megnéz más nőt, ne gondoljuk túl. És még inkább, ne kezdjünk szörnyű képeket felvázolni a fejünkben az árulásról és megcsalásról.

Egy pillantás nem csalás. 

2. A valódi elvárásokat nézzük, ne a melodrámát keressük

Amikor túl magasak az elvárások, szinte biztos, hogy csalódunk. Egyszerűen minden nőnek meg kell érteni egy férfi természetét és szexuális vágyát. Ők néznek. Így vannak kódolva. Ez azonban nem jelent semmit. Nem vakok, ahogy mi sem, így nem reális elvárni tőlük, hogy ne nézzenek.

3. Nem kell eltitkolni, ha rosszul esik

Amikor a párunk gyönyörködő pillantással követ egy nőt, az igenis rosszul eshet. Boldogtalanná és dühössé tehet. Még ha igazából a pillantás nem is jelent semmit, az érzéseinket nem kell eltitkolni. Mondjuk el. Abban nincs semmi kivetnivaló, hiszen ez a két szerető ember közötti kommunikáció normális gyakorlata. 

Legyünk őszinték, mondjuk el, hogy mit érzünk, de ne hibáztassuk a párunk, ne szégyenítsük meg, és ne ítélkezzünk. Csak jelezzük, hogy számunkra a helyzet kellemetlen.

4. Állítsunk fel ésszerű határokat

Ha a partnerünk értékeli a kapcsolatot, és hajlandó dolgozni rajta, akkor hajlandó lesz együttműködni, hogy ésszerű határokat lehessen felállítani, ami mindkét fél hasznára válik. Oda fog figyelni arra, hogy ne nézzen túl gyakran vagy túl sokáig más nőkre, gondoskodik róla, hogy ne érezzük magunk kényelmetlenül.

Számos kulturális mítosz és sztereotípia tanított minket arra (tévesen), hogy a férfiak érzelmileg érzéketlen típusok, akiket kizárólag a szexuális ösztönök hajtanak. De ez nem igaz. Az igazság az, hogy a férfiaknak éppúgy szükségük van az intimitásra, a szeretetre és a ragaszkodásra, mint a nőknek.

Egy érett ember tisztában van ezzel, és eszerint él. Megérti, hogy az érzelmi és lelki kapcsolat sokkal többet jelent, mint egy egynapos kapcsolat. Igen, a férfi olykor más nőkre néz, de ha közösen határokat állítunk, igyekezni fog azon, hogy ne bántsa a párja érzéseit, és nem enged meg túl sokat magának.

Amikor az a tény, hogy más nőket néz, problémává válik

Bár a pillantásban semmi nincs, van egy határ, amelyet egy érett és céltudatos férfi soha nem léphet át.

Egy dolog ugyanis egy pillantás, és egészen más dolog a szándékos, hosszan tartó megbámulása egy nőnek, különösen, ha megjegyzésekkel párosul. A nem helyénvaló megjegyzések, a nyílt flört riasztó jelzés, és egy párkapcsolatban nincs helye, hiszen egyrészt kimondottan tiszteletlen a partnerre nézve, másrészt nagyfokú éretlenségre utal.

Az a tény, amikor egy férfi hosszan megbámul egy nőt, és egyáltalán nem érdekli, hogy mit érez mellette a párja, nem sok jót ígér a jövőre nézve. És ekkor tényleg elkezdhetünk aggódni.

nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.