Magadnak legyél szép – mert anyaként is nő maradsz

Ki nem állhatom, soha nem is bírtam elviselni azokat a férfiakat, akik a nőket, és azok testét kritizálták, különösen akkor nem, ha a szüléssel kapcsolatban tették mindezt, miközben sok apukatest hömpölyög az utcán, olyan eltorzult hassal, amorf formákkal, amiket a mozgásszegény életmód és a rossz szokások okoznak.

Ilyenkor úgy, de úgy megkérdezném:

Az én hasamon lévő zsírt a két gyerekem kihordása rakta oda, de neked mi a mentséged?

Nem teszem, s ennek két oka van: Pont nem érdekel, hogy x-nek meg y-nak milyen teste van. Az övé, éljen benne. A másik ok pedig az, hogy 2 gyerek után sincs komoly súlyfeleslegem. Könnyen beszélek akkor, mondhatod, de azért ez nem így van. Némileg asszonyosabb lett a csípőm, és kerekebb a fenekem, de 41 évesen még mindig simán kilibegek bikiniben a strandra, és nem kell szégyenkeznem, de ennek csak részben a genetika az oka, a másik részben teszek érte.

Sosem szerettem a férfiakat, akik tudomást sem véve arról, mivel jár egy terhesség egy női testnek, 6 héttel a szülés után már egy bomba formában lévő asszonykát kívánnak a hálószobába. Nettó önzőség, nincs ezen mit szépíteni.

De bevallom azokat a nőket sem favorizáltam soha, akik évekkel a szülés után, a gyerekre hivatkozva hájréteget görgetnek magukon, és könyékig az egészségtelen életmódba merülve siratják maguk, meg ujjal mutogatnak a párjukra, amiért azok nem találják szexinek guruló asszonykájukat.

Az anyaság egy csodálatos dolog, ami a nő részéről rengeteg áldozattal jár. Torzul a test, de még hogy, szűkül az élet, sok kapu bezárul – egy időre. Mert igen, az első időben az anyaság szolgálat – életben kell tartani egy kisbabát, táplálni, gondozni, védeni, tanítani. DE! Nem tart ez örökké, s egy idő után igenis a nőnek újra foglalkoznia kell magával – és a társával is. Ehhez pedig mindenképpen hozzátartozik a külalak.

Egy császármetszés hege soha nem tűnik el, a lógó bőr is sokak ,,éke" lesz talán örökre

Nem ezekről a maradványokról beszélek, hanem az egészségtelen életmód, a lustaság, elhanyagoltság torzító kilóiról.

Ez is érdekelhet: 5 férfi típus, aki soha nem fog megváltozni

Nem kell mindenkinek fitness ladynek lenni, de ami igaz, az igaz, a döngő léptek sem az igaziak. Az első időben a baba a minden egy anya számára, de aztán már csak kibúvó, egy takaró, de nem mentség. Hisz anyaság mellett nők is vagyunk mindannyian! A zsíros hajat, gyászkeretes körmöket sem engedjük meg magunknak… Nem a férfiakért, inkább önmagunkért, az egészséges önbizalmunkért kell jóban lenni azzal, aki visszanéz reggel a tükörből. Az meg külön jó, ha a párunknak is tetszik a nő, aki az ágyban mellé siklik.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.