5 dolog, amit sosem tesz az a nő, aki önmagát szereti

Vannak nők, akiket mindenki észrevesz, ha megjelennek. Na, nem azért, mert feltűnő a ruhájuk, a frizurájuk, vagy éktelenül hangosan beszélnek. Nem, ezek a nők a kisugárzásukkal vonják magukra a figyelmet. Azzal, hogy magabiztosak és ragyog belőlük valami megfoghatatlan öntudat.

Szeretik maguk, és ez látszik minden mozdulatukon. Eleganciát és kiegyensúlyozottságot sugároznak, és soha nem tesznek bizonyos dolgokat.

Soha nem alázzák meg önmaguk

Azok a nők, akik önmagukat szeretik, sosem beszélnek negatív módon magukról (másokról sem). Tudják, hogy a szavaknak ereje van, ezért igyekeznek mindig pozitívan beszélni. Ez nem azt jelenti, hogy nem veszik észre saját hibáikat, de azokról úgy beszélnek, hogy azzal nem aláznák meg önmaguk. Legfeljebb viccesen megjegyzik, hogy felcsúszott néhány kiló, de sosem becsmérlik maguk.

Nem akarnak tökéletesnek látszani

Annál inkább igazinak. Az, hogy nem beszélnek negatívan vagy nem panaszkodnak, nem jelenti azt, hogy nincsenek problémáik és frusztrációik. Hiszen természetesen nekik is vannak, ugyanúgy, mint másnak. Csupán ezeket nem osztják meg mindenkivel.

Hiszik, hogy a magánéletük csak rájuk és egy számukra fontos szűk rétegre tartozik.

Nem hasonlítják össze magukat senkivel

Az összehasonlítás az öröm tolvaja. A közösségi média korában ez a tolvaj új szintre lép, különösen a nők esetében. A szépség és a siker mércéi valahogy irreálisak és elérhetetlenek lettek, és ennek sokan áldozataivá válunk. 

Az önmagukat szerető nők azonban egészséges szemmel néznek önmagukra, és ésszerűen szemlélik a közösségi médiát is. Nem hasonlítják az életüket másokéhoz, a saját céljaikat tartják szem előtt.

Nem követik a tömeget

Az önazonos nők a maguk útját járják. A saját igényeik, saját életritmusuk szerint. Csak annyiban felelnek meg a társadalmi elvárásoknak, amennyire az számukra belefér, és nem erőltetnek magukra semmit, ami teher. Ha rosszul bánnak velük, megszakítják a kapcsolatot, ha a körülmények nem megfelelőek, tovább állnak. Mindent a maguk módján tesznek, nem követik a tömeget.

Mindig odafigyelnek magukra

Számukra a trehányság, igénytelenség ismeretlen. Foglalkoznak a saját lelkükkel és testükkel. Egészségesen élnek, sportolnak, odafigyelnek a külsejükre. Ápoltak és igényesek. És minél jobban vigyáznak a testükre és a saját lelkükre, annál jobban szeretik és értékelik önmagukat.

Woman sunglasses photo created by svetlanasokolova – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.