Nem az a dolgod, hogy túllépj önmagadon, hanem az, hogy meg merd élni valódi önmagad

Nem kell mindig tökéletesnek lenni. Nem kell állandóan a hibát keresni önmagadban, boncolgatni, elemezni, mit rontottál el, mi a hiba benned. Nem kell állandóan a tévedéseidért sanyargatni magad. Nem azért létezel, hogy mindig elég légy.

A cél az, hogy önmagad légy!

Azért élsz, hogy teljes egészében az tudj lenni, aki vagy, és felépítsd a saját világod ezen belül. Az a cél, hogy ismerd és elfogadd önmagad. Minden jót és minden rossz tulajdonságodat. Az a cél, hogy tisztában légy a hibákkal, mert csak így tudsz rajtuk javítani és ismerd a jó oldaladat is, hiszen csak így tudod erősíteni magadban az értékeket. Légy békében minden részeddel, az erős és a gyenge oldaladdal is.

Önmagad szeretete nem könnyű. Időbe kerül megtanulni. Igen, időt, erőfeszítést, odaadást és kitartást igényel; mint minden feladat.

Ne mások szemével nézd önmagad. Ne mások akaratát érvényesítsd, ne más döntései vezessenek. Légy a magad ura!

Nem az a cél, hogy mindenki szeressen, hiszen nem is szerethet mindenki. Az a cél, hogy te szeresd magad. Fogadd el, hogy a boldogsághoz nem kell más, néha éppen elég, ha ott vagy magadnak te.

Ne hidd, hogy örök életedben bűnhődnöd kell egyetlen hiba miatt, ne hidd, hogy ha egyszer összetörtél, már soha nem gyógyulhatsz meg. Lépj ki a saját szenvedéseid börtönéből, és engedd, hogy a sebeid beforrjanak. Légy az, akinek lenned kell. Ne más bábja, ne a szenvedéseid rabja.

Hidd el, éppen elég jó vagy a saját életedhez. Neked való készségekkel és tehetségekkel születtél, hogy beteljesítsd saját sorsod.

Nem olyannak kell lenned, mint amit szerinted a világ elvár. Olyannak kell lenned, amit te vársz el magadtól.

Légy olyan, hogy boldog lehess. Boldog a saját bőrödben. Ne akarj megfelelővé válni egy olyan életre, ami nem a tiéd. A saját életedet kell élned. Önmagadnak kell megfelelned. És ha sikerül megszeretned önmagad, másokat is szeretni tudsz majd.

És ekkor majd minden kérdésedre megtalálod a választ, és minden borús gondolatod hirtelen világossá válik. Megérted, hogy miért történtek bizonyos dolgok, és megtanulod elfogadni, hogy néha az életben vannak olyan dolgok, amiknek egyszerűen nincs értelme. Megtanulsz megbékélni azzal, hogy nem tudsz megoldani minden problémát.

És végre megtanulod, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ne szeresd önmagad olyannak, amilyen vagy. Mert addigra rájössz majd. Az is éppen elég!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.