5 dolog, amivel 40 évesen nem vagyok hajlandó foglalkozni

40 év…. na és?

Sosem voltam még ilyen jó formában! Már vannak ráncok itt-ott, és a fenekemen sem lehet diót törni. Pánikoljak?

Sok embert tölt el szomorúsággal a tény, hogy évről évre egyel több gyertya ég a tortán, engem viszont ez soha nem érdekelt. 
Mindig úgy gondoltam, annyi idős vagyok, amennyinek érzem magam, és kész. Ha akarom, ha nem, az évek mennek. Bolond lennék szomorkodni miatta. Inkább élvezem mindet. Sorban egymás után.

Mindenki életében jön egy pont, amikor rájön, hogy túl öreg vagy túl fáradt ahhoz, hogy foglalkozzon az értelmetlen dolgokkal – állítom, ez a pillanat az egyik legfelszabadítóbb érzés a világon!


Így most, 40 felett összeszedtem néhány dolgot, amit én már – ilyen vén fejjel – nem tartok fontosnak, ezért leszámolok velük:

Diéta

Nem. Elég volt. Jöjjön csak egy kis sajtburger, vagy egy szelet csoki, ha jól esik. Az élet nem élet csoki nélkül.


Hazugságok

Kilométerekről kiszúrom a kamut. Régen vettem a fáradtságot, és meghallgattam. Néha még úgy is tettem, mintha elhinném – ma sem értem, miért. Most már nem vesztegetek időt hamis, hazug emberekre. Minek?


Telefonos ügynökök

Még néhány évvel ezelőtt sem mertem megmondani egy telefonos ügynöknek, ha hívott, hogy az ajánlat nem érdekel. Inkább végighallgattam, udvariasan. Manapság már az első percben közlöm, hogy sajnos nem alkalmas. Vagy kerek perec megmondom, hogy nem érdekel. Ez is udvarias – hisz nem húzom feleslegesen az ő idejét sem. A levakarhatatlanokat viszont – bevallom – egyszerűen kinyomom. Ez van. Az idő véges.


Egy lenni a tömegből

Rengeteg energiámat vette el hosszú-hosszú évekig, hogy beálljak a sorba. Ne lógjak ki semmivel. Igyekeztem megfelelni, alkalmazkodni, beolvadni. Mekkora butaság. Én én vagyok. Egyedi. És ha kilógok? Akkor kilógok.

Megindokolni a tetteimet

Nos, nem vagyok már gyerek. Amíg a saját kenyeremet eszem addig magamnak tartozom elszámolással. Az, hogy mit miért teszek, nem tartozik másra.


40 éves vagyok.


Ez is csak egy szám. Épp olyan, mint a többi. Csak akkor dráma, ha drámát csinálok belőle. De miért tenném? 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.