6 jellemző, ami arra utal, nárcisztikus nő került az utadba

Lehetnek a nők nárcisztikusak? Naná, hogy lehetnek! És sajnos ők ugyanolyan mérgezőek és veszélyesek lehetnek, mint a nárcisztikus férfiak.

A görög mitológiai történet miatt a köztudatban valamiért a férfiakkal kapcsolják össze a nárcisztikus kifejezést, pedig az önimádat, önzés és kegyetlenség a nők egy részére is jellemző. Gyakran mondjuk rájuk, hogy ravaszak és gonoszak. Valójában azonban csak betegek. Betegek, de azért mégis… nos, tényleg ravaszak és gonoszak.

Ez is érdekelhet: AZ ERŐS, MAGABIZTOS NŐ

A nárcisztikus személyiségzavar olyan mentális rendellenesség, amely nem mindig nyilvánvaló azonnal. Egy ilyen ember egyszerűen nem képes másokra gondolni, törődni másokkal pedig egyáltalán nem. Egy nárcisztikus nő számára a világon csak egy királynő van – ő maga. 

A többi ember pedig csak egy feladatra alkalmas – a szolgálatra. S ebbe a szolgalétbe nem csak a kollégák vagy ismerősök, hanem a legközelebbi hozzátartozók: barátok, partnerek és még a saját gyermekeik is beletartoznak.

Mellesleg, az ilyen típusú nők nagyon találékonyak. Profi módon úgy tesznek, mintha gondoskodó és kedves emberek lennének, bár szívükben valódi boszorkányok: kegyetlenek, bosszúállók, könyörtelenek és árulók. Tehetséges és kegyetlen bántalmazók, akik fizikailag is és lelkileg is profin bántalmaznak.

Könnyű a hálójukba keveredni, kikeveredni onnan azonban sokkal nehezebb, különösen ha egy férfi szerelmes.

A legjobb őket elkerülni, ehhez pedig nem árt ismerni a jeleket, amelyek elárulják nárcisztikus személyiségüket.

1. Megszállottan foglalkoztatja őket a megjelenésük

A nárciszisztikus nők számára a Földön a legfontosabb a megjelenésük. Ez szó szerint mindenre vonatkozik: a testükre, a frizurájukra, sminkre, ruházatra, cipőre. Rendszeresen járnak szépségszalonba és butikokba, folyamatosan kísérleteznek és próbálnak ki új krémeket és arcmaszkokat.

A nárcisztikus nők számára elviselhetetlen az a gondolat, hogy valaki lenyűgözőbbnek tűnhet náluk. Készen állnak arra, hogy apróra vágják a versenytársat.
És folyton posztolnak a közösségi oldalakon. Az Instagram a lét! Mániákusan fényképezik magukat különféle pózokban és váratlan helyeken. Ha elveszed tőlük a szelfi botot, az életük összeomlik!

2. Számukra nem létezik a „nem”

A nárcisztikus nők egy pillanatig sem tudják elképzelni, hogy tévedhetnek. Ha csak utalsz rá, hogy ők valamit rosszul csináltak, máris utálni fognak egész életedben. Ha pedig kérnek valamit, akkor a „nem” válasz egyszerűen ki van zárva. Számukra ugyanis az olyan, mintha kést szúrnál a hátukba. Hiszen hogyan is lehetne egy királynőtől megtagadni valamit? Oda kell adni nekik mindent: pénzt, időt, a lelket is… engedelmeskedni kell!

3. Joguk van flörtölni mindenkivel, de a partnerüknek soha, senkivel

Éjjel-nappal flörtölnek, hisz a flört számukra esély arra, hogy lenyűgözzenek mindenkit, felkeltsék a figyelmet, és bizonyítsák, hogy a legjobbak. És természetesen esély arra is, hogy csodálják önmagukat. Szexualitásukat és varázsukat arra használják, hogy mindent megtegyenek, amit csak akarnak – vagyis a kisugárzásukat és a szexualitást használják fel saját önző céljaik érdekében. Azonban a társuk soha még csak rá sem pillanthat senki másra.

4. Soha nem kérnek bocsánatot

A nárcisztikus nők őszintén meg vannak győződve tévedhetetlenségükről, ezért soha nem ismerik el a hibáikat. Mindig és mindenért csakis a másik lehet a hibás. Bocsánatot kérni? Ők soha nem fognak!

5. Empátia? Felejtsd el!

Az empátia és a nárcisztikus nő kölcsönösen kizárják egymást. Ők kizárólag saját magukra összpontosítanak! Simán továbbmennek más nyomorúsága mellett, mások szerencsétlensége nem érdekli őket. De amikor nekik van segítségre szükségük, és esetleg nem reagálsz villámsebességgel – hát átok reád!

6. Nem beszélgetnek csak manipulálnak

Nem hisznek senkiben, és őszintén nem beszélgetnek senkivel. Csak manipulálnak, de azt mesterien teszik. Számukra a kommunikáció csak egy módszer, amellyel ügyesen játszhatnak más emberekkel, hogy azok megtegyék, amit akarnak tőlük. Sajnos nagyon jól csinálják. Sokan azonnal rabjaikká válnak, s nem tudnak karmaikból menekülni.

7 hozzászólás
  1. A narcisztikus tulajdonságokkal felruházott nő állandóan figyelem, jóváhagyás, szeretet után sóvárog. A szeretetet azonban nem képes felismerni, csak a hízelgést, imádatot, a túlzó dicséretet.

    Szakadatlanul férfiak figyelmére vágyik. Kacérkodik, kelleti, kéjvágyónak mutatja magát. Közösségi és társkereső oldalakon ismerkedik megszállottan, babakocsit toló, jóképű fiatalembereket szólít le (milyen aranyos a kicsi) stb. Szó szerint is fut a férfiak, pl. választékosan öltözött, tehetősnek látszó urak után. De nem férfi kell neki, csak az érdeklődés, hogy bizonyítsa: ő kívánatos, kivételesen szép. S elsősorban a külsőségek (siker, pénz, csillogás) érdeklik.

    Narcisztikus tulajdonságokkal felruházott nővel a „mézeshetek” nagyjából négy hónapig tartanak. Azután már jószerével minden csak róla, az ő igényeiről szól. Vigyázz érdekeidre: érdemtelenül ne kapjon tőled semmit. Ő leginkább csak érzékiséggel tud fizetni, de azt is szűken méri. Önbizalma az egeket verdesi, valójában azonban éretlen, gátolt, szégyenlős. Még a csókolózástól is húzódozik. A testiséget eszközként használja, hogy megkösse a férfiakat a kapcsolatban. Ugyanezen okból számtalanszor megpróbál féltékennyé tenni. S mint a narcisztikusok rendesen, mindent megpróbál, hogy lerombolja önértékelésedet.

    Ne könyveld el veszteségnek a vele töltött időt. Sokat tanulhatsz mellette, elsősorban magadról. Felismered, először is, hogy bizonyos emberek, bár felnőttnek látszanak, valójában éretlen gyermekek. Erkölcsi érzékük alulfejlett, és nemigen képesek az együttérzésre. Meggyőződésük hatalmat ad nekik, hogy másokat gátlástalanul kihasználjanak. Ráébredsz majd, hogy e körülményre senki sem készített fel. Azt szajkózza környezetünk, beleértve felmenőinket, tanítóinkat is: légy jó, kisfiam, légy tekintettel mások érdekeire, a akkor majd a te kívánságaidat is figyelembe veszik. S végül, a legfontosabb felismerés, hogy gyarló ember vagy, s mint ilyen, ki vagy szolgáltatva érzéseidnek és vágyaidnak.

    Legjobb neked, ha távol tartod magad tőle, de nem a te feladatod pálcát törni fölötte. Felebarátod éppúgy gyarló ember, mint tenmagad. A pokol legmélyebb bugyrában él, karnyújtásnyira a megváltástól, de ő, mert mindenáron tökéletesnek akar látszani, eltaszítja magától az üdvösséget.

    Változz meg, vedd kezedbe sorsod irányítását. Állj ki, félelem nélkül, magadért és érdekeidért. Fogadd el esendőségedet, s ne légy rabszolgája érzéseidnek és vágyaidnak.

    Tanulni vágyónak minden javára válik.

    1. Kedves Esküdt!
      Ez saját gondolat? Ha igen, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot fb-on vagy e-mailben, szívesen megjelentetnénk.

    2. Lélegzet visszafolytva olvastam végig. Teljes tökéletes megfogalmazás,bár azt sajnálom,hogy nőkről írták ezt. A párom teljesen ugyanezeket mutatja,de sajnos vlmiért nem akarom elfogadni a tényeket. Elkeserít nagyon hogy ő ilyen.Szívem lelkem töri össze. Nem érdemlem tőle mindezt amit leírtál. Csak szívből szeretem ennyi a bűnöm és mindig mellette voltam,de neki ez nem elég. Ő maga a tökély az áldozat úgy gondolja. Rossz volt ezt végig olvasni,de köszönöm. Minden jót kívánok.

      1. „…bár azt sajnálom,hogy nőkről írták ezt.” Hát igen… a nők szeretik a férfiakat szidni és jólesően olvassák más nők férfipocskondiázását.

  2. Ezek az „elsődleges”,”sikertelen” pszichopaták mentális jellemzői. Menekülj!!!

  3. Miért is olvastam el az írást. A párom elkezdett pszichológushoz járni és feltűnt, hogy az utóbbi napokban a nárcisztikus tulajdonsággal rendelkező emeberekről olvas írásokat, véleményeket. Ő a másdik nő az életemben akivel együttélek.
    Nos miket is furcsállottam, vagy furcsálltam benne? Némelyik visszaköszön az írásból.
    – A megjelenés elsődlegessége. Még ha csak a napi bevásárlás céljáből (csak a kapcsolatunk első időszakában) elmentünk a Tescoba (érdekességként kell itt megemlíteni, hogy egy olyan áruház volt hozzánk legközelebb, amelyet a vásárlőközönség túlnyomó többsége miatt mindenki csak „kisebbségi” Tescoként emlegetett) akkor is két óra sminkelés, készülődés előzte meg az elindulást és nagyon csinosan kellett menni. Ez rám nézve is köteleső volt. Neki 40 pár cipője, a cipőkhöz táskák fülbevalók, stb. állt a rendelkezésére. Oké, öltözzön egy nő csinosan, különlegesen, ízlésesen összeválogatva a ruhadarabokat és a kiegészítőket, de ő már túlzottan feltűnő jelenség akar lenni minden pillanatban. Persze a műkörmös, a fodrász, a szolárium akkor is elsődleges volt, amikor anyagi mélyrepülésben voltunk.
    – Fényképek… sok ideig kellett róla sok fotót csinálnom minden helyzetben és ezek mindig mentek fel a fészre. A lakás fala és még a szekrények ajtajai is, a róla készült szexi fehérneműs képekkel vannak tele. Emiatt viszont nem hívhatunk vendégeket, mert azt szégyelli, hogy ezeket a képeket mások is láthatják. Mielőtt megismerkedtünk (elvált állapotban volt) a saját 17 éves fiával készíttetett magáról szexi fehérneműs fotókat.
    – Szex… Egyszer előjött avval, hogy menjünk el együtt swinger klubba, de én nem lehetek más nővel, csak ő más férfiakkal. Háromszor volt ilyen. Aztán valahogy helyre akarta rakni az egyensúlyt és azt kérte keressünk szexpartner kereső oldalon párcserés szexet keresőket. Két ilyen megvalósult alkalom volt. Az első ilyen párnál nagyon féltékenyen viselkedett, a másodiknál nem. De a második alkalom után azt mondta, hogy ő majdnem elhányta magát a pasitól, csak az én kedvemért akarta az egészet. Amúgy a szex terén kicsit sem önző.
    Flörtölés… Ez folyamatos tréning (volt) volt nála. Olyan mértékben csavart az ujja köré néhány férfit, hogy csapot-papot otthagytak volna és térdenállva könyörögtek, hogy hagyjon el engem és velük költözzön össze. Még randira is elment velük, de tudomásom szerint a randiknak nem volt „beteljesedése”.
    – Valóban csak az a fontos, hogy ő jólérezze magát. Csak olyan programokra mehettünk el, amit ő talált ki. Egyszer volt, hogy egy búcsúkoncertre annak ellenére elmentem, hogy ő nem akart jönni. Napokig cirkuszolt érte. Viszont néha ő küld, hogy menjek el az egykori munkatársaimmal kocsmázni. Mondjuk ez egy kultúrált társaság és nem a berugásról szólnak ezek az alkalmak.
    Soha semmit nem csinálunk együtt, soha semmiben nem segít. Én főzök, én mosogatok én vásárolok be. Ha elfogy a cukor – amit csek ő fogyaszt – és én nem veszem észre és nem hozok, akkor cirkusz van. Takarítani hektikusan szokott, de az igazi nagytakarításokat mindig én csinálom. Mosni szokott, de a munkaruháimat én mosom.
    Ha lefekszünk este aludni a franciaágyra, mindig középre fekszik, nekem kevés hely jut. Ha szólok, cirkusz. Ugyanez a helyzet, ha valaki kocsijának a hátsó ülésére beülünk.
    Az előző házasságomból származó 32 éves fiammal nagyon jó a kapcsolatom. Nagyon sokszor jön hozzánk, de a párom nem szereti ezt. Le akarja korlátozni, hogy a fiam mikor jöhet, mikor menjen. Mivel e téren nem ért célt, a büntetés, a szexelvonás. meg is mondja, hogy ez ezért van.
    A törés az életében most zajlik. Elérte azt a kort, és a klimaxot, amikor kilókat szedett fel, elvesztette a korábbi vonzerejét és ettől lelkileg kínlódik. Meg attól is, hogy már nem vagyik hajlandó mindig mindenben vigyázzba állni neki és többször mondta neki, hogy nem körülötte forog a világ.
    Az én dolgaim, a sikereim egyáltalán nem érdeklik.
    Ennyi…

  4. Miért is olvastam el az írást. A párom elkezdett pszichológushoz járni és feltűnt, hogy az utóbbi napokban a nárcisztikus tulajdonsággal rendelkező emeberekről olvas írásokat, véleményeket. Ő a másdik nő az életemben akivel együttélek.
    Nos miket is furcsállottam, vagy furcsállok benne? Némelyik visszaköszön az írásból.
    – A megjelenés elsődlegessége. Még ha csak a napi bevásárlás céljáből (csak a kapcsolatunk első időszakában) elmentünk a Tescoba (érdekességként kell itt megemlíteni, hogy egy olyan áruház volt hozzánk legközelebb, amelyet a vásárlőközönség túlnyomó többsége miatt mindenki csak „kisebbségi” Tescoként emlegetett) akkor is két óra sminkelés, készülődés előzte meg az elindulást és nagyon csinosan kellett menni. Ez rám nézve is kötelező volt. Neki 40 pár cipője, a cipőkhöz táskák fülbevalók, stb. állt a rendelkezésére. Oké, öltözzön egy nő csinosan, különlegesen, ízlésesen összeválogatva a ruhadarabokat és a kiegészítőket, de ő már túlzottan feltűnő jelenség akar lenni minden pillanatban. Persze a műkörmös, a fodrász, a szolárium akkor is elsődleges volt, amikor anyagi mélyrepülésben voltunk.
    – Fényképek… sok ideig kellett róla sok fotót csinálnom minden helyzetben és ezek mindig mentek fel a fészre. A lakás fala és még a szekrények ajtajai is, a róla készült szexi fehérneműs képekkel vannak tele. Emiatt viszont nem hívhatunk vendégeket, mert azt szégyelli, hogy ezeket a képeket mások is láthatják. Mielőtt megismerkedtünk (elvált állapotban volt) a saját 17 éves fiával készíttetett magáról szexi fehérneműs fotókat.
    – Szex… Egyszer előjött avval, hogy menjünk el együtt swinger klubba, de én nem lehetek más nővel, csak ő más férfiakkal. Háromszor volt ilyen. Aztán valahogy helyre akarta rakni az egyensúlyt és azt kérte keressünk szexpartner kereső oldalon párcserés szexet keresőket. Két ilyen megvalósult alkalom volt. Az első ilyen párnál nagyon féltékenyen viselkedett, a másodiknál nem. De a második alkalom után azt mondta, hogy ő majdnem elhányta magát a pasitól, csak az én kedvemért akarta az egészet. Amúgy a szex terén kicsit sem önző.
    Flörtölés… Ez folyamatos tréning (volt) volt nála. Olyan mértékben csavart az ujja köré néhány férfit, hogy csapot-papot otthagytak volna és térdenállva könyörögtek, hogy hagyjon el engem és velük költözzön össze. Még randira is elment velük, de tudomásom szerint a randiknak nem volt „beteljesedése”.
    – Valóban csak az a fontos, hogy ő jólérezze magát. Csak olyan programokra mehettünk el, amit ő talált ki. Egyszer volt, hogy egy búcsúkoncertre annak ellenére elmentem, hogy ő nem akart jönni. Napokig cirkuszolt érte. Viszont néha ő küld, hogy menjek el az egykori munkatársaimmal kocsmázni. Mondjuk ez egy kultúrált társaság és nem a berugásról szólnak ezek az alkalmak.
    Soha semmit nem csinálunk együtt, soha semmiben nem segít. Én főzök, én mosogatok én vásárolok be. Ha elfogy a cukor – amit csak ő fogyaszt – és én nem veszem észre és nem hozok, akkor cirkusz van. Takarítani hektikusan szokott, de az igazi nagytakarításokat mindig én csinálom. Mosni szokott, de a munkaruháimat én mosom.
    Ha lefekszünk este aludni a franciaágyra, mindig középre fekszik, nekem kevés hely jut. Ha szólok, cirkusz. Ugyanez a helyzet, ha valaki kocsijának a hátsó ülésére beülünk.
    Az előző házasságomból származó 32 éves fiammal nagyon jó a kapcsolatom. Nagyon sokszor jön hozzánk, de a párom nem szereti ezt. Le akarja korlátozni, hogy a fiam mikor jöhet, mikor menjen. Mivel e téren nem ért célt, a büntetés, a szexelvonás. Meg is mondja, hogy ez ezért van.
    A törés az életében most zajlik. Elérte azt a kort, és a klimaxot, amikor kilókat szedett fel, elvesztette a korábbi vonzerejét és ettől lelkileg kínlódik. Meg attól is, hogy már nem vagyok hajlandó mindig mindenben vigyázzba állni neki és többször mondta neki, hogy nem körülötte forog a világ.
    Az én dolgaim, a sikereim egyáltalán nem érdeklik.
    Ennyi…

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.