5+1 ok, amiért jobb egyedül, mint egy rossz kapcsolatban

Párkapcsolatban …. vagy mégsem?
Sokan élnek nem működő kapcsolatban, de tudatosan inkább maradnak, minthogy vállalnák az egyedüllétet.

Kinek ez, kinek az az oka: van, aki fél, hogy egyedül képtelen boldogulni, mások anyagiak miatt, megint mások megszokásból maradnak, vagy a gyerek kedvéért, esetleg azért, mert félnek attól, mit szólnak mások.

De tényleg olyan borzalmas egyedül? Szégyellni való?

A szingliségnél sok szempontból rosszabb egy rossz kapcsolatban sínylődni. 

Egyedül lenni jobb, mint együtt élni valakivel, aki nem fogad el olyannak, amilyen vagy

Valaki, aki állandóan hibát talál, akinek semmi nem elég, semmi nem jó, aki mindig meg akar változtatni, át akar formálni – kinek jó ez?
Ha valakivel együtt vagy, az fogadjon el, tartsa tiszteletben a határaid, a személyiséged, ne korlátozza a szabadságod. Ha valakivel együtt vagy, az fogadjon el a hibákkal együtt – vagy inkább ne legyen senki.


2. Egyedül lenni jobb, mint rossz társaságban lenni

Nem rossz dolog egyedül vásárolni, vagy akár egyedül ebédelni, moziba menni. Sokkal rosszabb olyannal tenni ezeket, akinek a társasága kényelmetlen, aki folyton morog és elégedetlenkedik, vagy épp kritizál. 

Ez is érdekelhet: VANNAK NŐK, AKIK MÁR NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI


3. Egyedül aludni nem rossz, jobb, mint olyan mellett aludni, akivel már beszélgetni sem jó

Nem rossz dolog egyedül aludni. Rosszabb olyan mellett aludni, akire ha ránézel, már nem tudod kicsoda, és miért is van ott. Akivel már nincs közös téma, és rég kihűlt az ágy. 


4. Egyedül lenni nem rossz, rosszabb a tudat, hogy rengeteg idő lett elpocsékolva

Egyedül lenni néha jó, néha rosszabb, de soha nem olyan rossz, mint mikor egy reggel arra ébredsz, hogy elpocsékoltál egy csomó évet az életedből egy olyan emberre, aki már semmit nem jelent a számodra. Aki már csak egy idegen, vagy még rosszabb.


5. Egyedül lenni nem rossz, rosszabb olyannal, aki nem ért meg

Félsz egyedül lenni? És egy olyannal, aki csak fizikailag van jelen, de sem fejben, sem érzelmileg? Aki nem figyel rád, akinek a legkevésbé sem vagy fontos?
Miért jobb olyannal lenni, aki nem ért, vagy egy olyannal, aki fel sem fogja, amiről beszélsz neki? Miért jobb ez, mint egyedül?


6. Egyedül sírni nem rosszabb, mint egy olyan előtt, akit hidegen hagynak a könnyeid

Nem a legjobb, ha valaki egyedül sír, ha nincs aki vigasztalja. De rosszabb olyan előtt sírni, akit hidegen hagynak a könnyeid, aki megsebez, aki megaláz, s aztán érzelmek nélkül nézi szenvedésed. Akinek a szíve hazug. 

Együtt lenni valakivel, aki szeret, akinek fontos vagy, aki figyel rád, az maga a csoda.

De vannak esetek, mikor nincs mit tenni, be kell látni: egyedül jobb.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.