Aki pocsék színésznőnek vallja magát – Brigitte Bardot

Gazdag családban született, balett táncosnak tanult. Aztán 15 évesen modellnek állt, s egy évvel később az Elle címlapján landolt. Szexepilje magával ragadta a közönséget, pedig nem tudott színészkedni. Igaz, nem is kellett neki, mert szépségével és kislányos bájával volt elfoglalva mindenki.

Brigitte Bardot 1934 szeptember 28-án született.

Vallásos, jómódú családban nevelkedett, aztán az ötvenes években mikor megjelent Párizsban a csinos lány stílus, szűk nadrágot és pólót húzott. Nem maradt észrevétlen, pedig sosem tette kirakatba mellét, de egy világhírnév előtt álló rendező asszisztens Roger Vadim meglátta benne a potenciális filmcsillagot.

Bardot filmes karrierje, szexepiljének hála, meredeken ívelt felfelé. Hozzá is ment felfedezőjéhez, amint betöltötte a 22-ik évét. Kilenc filmet forgattak együtt, köztük az első nagy sikert, az És Isten megteremtette a nőt. Bardot első jelenetében pucéran feküdt hason, majd mezítláb, majd anyaszült meztelenül lejtett egy táncot.

Senkinek nem tűnt fel igazán, mennyire nem tud játszani.

Jobban érdekelte az embereket külleme, mint az, hogy mit tud mondani. Öt év után elvált férjétől és hozzáment Jacques Charrier színészkollégájához. Szült egy fiút – akihez ő túl gyereknek érezte magát – ezért három évvel később mikor elvált, az apára hagyta Nicolast.

A francia lány inkább karriert épített, így eljutott Amerikába. Játszott Kirk Douglas és Sean Connery oldalán is. Bikinit húzott, ezzel csinálva botrányt. A prűd franciák utálták, az amerikaiak a francia Marilyn Monroe-t látták benne. Aztán Charles de Gaulle azt mondta róla: „Ugyanolyan fontos francia exporttermék, mint a Renault.”

Bardot nem viselte jól a hírnevet, s 26 évesen már öngyilkos akart lenni. Az állatok iránti szeretete mentette meg őt az önpusztítástól. Elkezdett énekelni, 5 kislemez jött ki tőle. Legismertebb dalát Serge Gainsbourggal énekelte fel, Bonnie és Clyde címmel.

Életéből filmet készítettek az amerikaiak, Kedves Brigitte címmel. Az egész stáb házhoz ment ekkor érte.

Rengeteg szeretője volt, nők és férfiak egyaránt. Alain Delonnal is játszott a filmvásznon, és az életben is. Aztán egy dúsgazdag német, Gunter Sachs 100 vörös rózsát szórt helikopterből birtokára, hogy meghódítsa őt. Hozzáment a férfihoz, de ez a házassága sem sikerült.

39 évesen végül elhatározásra jutott, s feladta színészi karrierjét. Azt mondta: „Utáltam mikor belekezdtem, és még most sem élvezem.” Bízott benne, hogy békén hagyják majd így őt a lesifotósok és rajongói. Persze ez nem történt meg, mert a mai napig hír minden, ami vele történik.

Ezt kihasználva, nevét az állatvédelemre fordítja immár 40 éve. Megalapította a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt, így mozgósítva ezreket az állatok megmentésére.

1992-ben hozzáment egy szélsőjobboldali politikushoz Bernard d’Ormale-hoz akivel a mai napig együtt él. Egy ideig igyekezett fiával kialakítani jó kapcsolatot, de Nicolas ellenállt. Így aztán Bardot az állatok felé köteleződött el, s újabban megszólal politikai kérdésekben és közügyekben is.

Ma már senki sem a szexuális forradalom egyik első úttörőjét látja benne, hanem egy elszánt és erős asszonyt. Nemrégiben azt nyilatkozta:

,,A szépséget és a fiatalságomat a férfiaknak adtam, a bölcsességemet és a tapasztalatomat az állatoknak adom.

EZ IS ÉRDEKELHET: