Olvasói levél: minden alkalommal csak eljátszom, hogy élvezem

A szexuális élet a párkapcsolat egyik alapja, ám amikor megszületnek a gyerekek, sok esetben elkopnak az együttlétek. Különösen a hulla fáradt kisbabás anyukákra jellemző, hogy a szex szó eltűnik a szótárukból.

Nem meglepő, hiszen az ösztöneik a csecsemő majd kisgyermek felé fordulnak. Életbe lép a védelmező, nevelő funkció. Az emlők táplálásra, nem örömre szolgálnak, és ha a fáradt nő végre leteszi aludni a gyermekét, ő sem a férjére vágyik, csak egy jó alvásra – amiről már előre tudja, hogy nem adatik elég.

Jó esetben aztán ez az állapot megszűnik, és a szexuális élet visszaáll a rendes kerékvágásba. Ám nem minden esetben. Van, amikor a szexuális vágy a gyerekek cseperedtével sem születik újjá.

Vajon meddig lehet egy kapcsolat szexmentes? Erőt kell-e egy nőnek vennie magán a párja kedvéért?

Erről szól a következő olvasói levél.

Hat éve vagyok házas. Remek, szeretetteljes, bizalmi kapcsolatot ápolok a férjemmel. Két kicsi gyermekünk van, ők az életem, bár megőrjítenek és csontig kimerítenek.

Már visszamentem GYED-ről dolgozni, a két kicsi bölcsiben és oviban van. Én kreatív területen dolgozom, a férjem kisebb asztalos munkákat vállal. Nagyon jól megvagyunk, szeretjük és jól kiegészítjük egymást. Mindent meg tudunk beszélni, nincsenek különösebb viták köztünk. Csupán egyetlen komoly probléma van:

Nincs kedvem szexelni. Sem a férjemmel, sem senki mással. Nincs bennem a világon semmi késztetés. Nincs sóvárgás. Nem vágyakozom, nem önkielégítek. Mintha frigiddé váltam volna.

Remek szexuális életünk volt, amíg gyerekeink meg nem születtek. Most körülbelül havonta egyszer szexelünk, és minden alkalommal eljátszom az orgazmust. Színlelek a párom kedvéért. Mert szeretem, és nem akarom megfosztani őt a szextől. Ő nem kényszerít semmire, és nem is rossz szerető. Én lettem érzéketlen.

Ez az egy dolog, amiről nem beszélünk, de szerintem tudja, és csendben szenved.

Őszintén szólva úgy érzem, ha soha többé nem kellene szexelni, nekem az áldás lenne, de nem akarom büntetni a páromat. A nyílt házasság a mi bizalmi kapcsolatunkba nem fér bele, nem is akarom, hogy mással legyen.

Tudom, hogy beszélnünk kéne a dologról, de mégis mit mondjak? Hogy a szex számomra teher, házimunka, amit muszáj megcsinálni? Ezt nem tudom kimondani. Menjek el orvoshoz? Beteg vagyok?

Mit tegyek?

nyitókép: Image by gpointstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.