Fogyókúrázol? Ezek a gyógynövények segítenek, hogy gyorsabb eredményeket érj el

Aki meg akar szabadulni a felesleges kilóktól, sok mindent megpróbál. Életmódot vált, mozog és azt is megválogatja, mit és mikor eszik. A gyógynövények is csatasorba állíthatók a kilók ellen, sokan fogyasztják is őket, hisz ahogy betegségek esetén, a fogyásban is segíthetnek a gyógy- és fűszernövények, melyek nagy előnye, hogy a természetben könnyedén megtalálhatók, de akár a kertekben, erkélyeken is megteremnek.

Egyes fajtáknak emésztést könnyítő, másoknak vízhajtó vagy éppen vércukorszint-stabilizáló erejük is van.

Nézzük, melyik gyógynövényeket érdemes bevetni a fogyás érdekében:

Csalán

A közismerten csípős növény leveleiből értékes ital készíthető. Ezt ihatjuk magában, de rakhatjuk teakeverékbe is. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, az egyik legjobb vértisztító növény. Segít feloldani az anyagcseréből származó salakanyagokat és ezek eltávolításában is támogatja az emésztőrendszert. A csalán remekül tisztítja a májat, kiegyensúlyozza a vércukorszintet és segít az emésztésben is. Akár naponta is ihatunk belőle, ha vízhajtásra, méregtelenítésre van szükségünk.

Érdemes arra odafigyelni, hogy ha magunk szedjük, csak tiszta környezetből szedjük.

Csipkebogyó

Talán senkit nem lep meg, ha azt mondjuk, hogy az ismert piros bogyókból készült tea rendkívül gazdag C-vitaminban. Azt már lehet, hogy nem tudja mindenki, hogy kiválóan támogatja a fogyókúrát, mivel ha étkezés után iszunk belőle, segíti a zsír emésztését. Szabályozza a vércukorszintet és enyhe vízhajtó hatása is van.

Fontos tudni, hogy forrázni tilos, csak hideg vízben kell áztatni annak érdekében, hogy megőrizze vitamintartalmát.

Gyermekláncfű

A kertben gyakran megtalálható, kedves kis virág nem csak a gyerekek kedvence, de a fogyókúrázóknak is barátja. Rendkívül jó hatással van az egészségre a szárában található nedv keserűanyaga, ami gyulladáscsökkentő hatású, serkenti az emésztést és enyhíti az epe- és a májbántalmak tüneteit. Ezenkívül fokozza a vesék működését, így vizelethajtó hatása is van.

Fogyasszuk teában vagy teakeverékben.

Citromfű

Azt régóta tudjuk, hogy a citromfű kiváló hatással van az idegekre, megnyugtatja és harmonizálja a lelket, ám érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az emésztést is serkenti, hatással van az epeműködésre és megszünteti a puffadást. Izzasztó és méregtelenítő hatása is erőteljes, így segít a gyomorrontás, gyomorsav-túltengés, hányinger és a felfúvódás leküzdésében is.

Menta

A menta köztudottan az egyik leghatásosabb gyógynövény, ami az emésztést segíti, ezért is isszák sokan étkezés után, frissítő teaként. A fogyókúrában is segít, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, megszünteti a kellemetlen teltségérzetet és a felfúvódást. Csökkenti a gyomorgörcsöket, kedvező hatással van az epeműködésre, így felgyorsítja a zsírok lebontását is.

Ezerjófű

Az ezerjófű tényleg ezer jóval kényeztet minket. Bizonyítottan tele van antioxidánsokkal, és kiváló hatással van az emésztésre. Megszünteti a gyomorbántalmakat, támogatja és gyorsítja az anyagcserét, serkenti az epeműködést, méregtelenít és segít a zsírok lebontásában. Csökkenti a puffadást és vértisztító hatású.

Fekete bodza

Ez az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Előnye, hogy nem csak finom, de segíti az emésztést, vízhajtó és vértisztító hatással is rendelkezik. Ha diétázunk, igyunk meg a teájából naponta legalább két csészével, 3–4 héten keresztül.

forrás

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.