Top 10 élelmiszer a tuti fogyásért

Mi nők mindig harcban állunk a kilókkal. Vagy túl kevés van rajtunk, vagy túl sok. Ha rád az utóbbi igaz, és olyan élelmiszereket keresel, amik zsírt égetnek és szabályozzák az anyagcserét, akkor ezt a cikket mentsd el magadnak!

Íme egy lista a 10 leghatásosabb élelmiszerről:

EZ IS ÉRDEKELHET: 7 HANGULATJAVÍTÓ ÉTEL, AMELY ENYHÍTI A SZORONGÁST A STRESSZES MINDENNAPOKBAN

1: Fehérjék
Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, joghurtok, kefir, túró – a szakértők szerint segítenek a fogyásban. A tejsavó magas minőségű tejfehérjét tartalmaz, ami zsíranyagcsere gyorsító.

2. Gyömbér
A gyömbér felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét, gyorsan égeti a zsírt, ezen kívül a bőr állapotát is javítja, ami fiatal és gyönyörű lesz a segítségével. A gyömbér igazi kincs!

3. Káposzta
A káposzta olyan a szervezetben, mint egy ecset – megtisztítja a méreganyagoktól. Alacsony kalóriatartalmú termék, így lényegében bármennyi fogyasztható belőle.

4. Uborka
Az uborka a fogyás hatékony eszköze. Remek vízhajtó. Érdemes a héját is fogyasztani, mert abban koncentrálódik a vitaminok és ásványi anyagok nagy része.

5. Fahéj
Csak az utóbbi időben sorolják a fahéjat a zsírégető szerek közé, de máris sikerült bizonyítania hatékonyságát. A fahéj csökkenti a vércukorszintet, így lassítja a zsír felhalmozódását.

6. Grapefruit
A grapefruit diéta egyáltalán nem egy mítosz.  Tele van C-vitaminnal, ami csökkenti az inzulin szintjét, így elősegítve a fogyást.

7. Zöld tea
A zöld tea igazi zsírgyilkos, hisz nem csak a testzsírt, hanem a belső zsigeri zsírokat is csökkenti koffeintartalma miatt. Anyagcsere gyorsító hatása mellett elmondható még róla, hogy javítja a hangulatot és segít megelőzni a szívbetegségeket is. 


8. Zabliszt
Kiváló rostforrás, így a jóllakottság érzése mellett megfelelő energiát is biztosít. A vér koleszterinszintjét is csökkenti.

9. Vörösbor
A vörösbor olyan hatóanyagot tartalmaz, amely segíti a zsír lebontását, és lassítja az újabb zsírlerakódás. Antioxidánsai védik a sejteket az öregedéssel és a kóros elváltozásokkal szemben, mint pl. a rák. Azonban túlzásba nem kell esni, napi fél pohár bor ajánlott csak.

10. Kókusztej
A kókusztej olyan zsírokat tartalmaz, amelyek felgyorsítják az anyagcserét.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.