Ne higgy el mindent, amit írnak

Nem kell ahhoz nagyon instabilnak lennünk, hogy egy-egy szakértőnek álcázott cikktől elbizonytalanodjunk. Igen, tetszik vagy sem, a médiának hatalmas felelőssége van abban, hogy amit leír, az ne légből kapott frusztrációktól hemzsegő írás legyen, hanem informatív, valós és tényekkel alátámasztott információkat nyújtson. Felelősség.

Ma, amikor millió inger ér bennünket, rohanunk és szörfözünk az információk tengerében, nem kérdés, hogy azonnal rákattintunk a bennünket foglalkoztató szalagcímekre.

Manapság mindenről információkat találunk, kéretlenül tódulnak elénk a címek és mögöttük a cikkek, melyek bizony számtalan okot adnak arra, hogy elbizonytalanodjunk. Igen, akár a kapcsolatunkban is.

Nem kellett sokáig kutatnom, hogy felfedezzek olyan tartalmakat az interneten, melyek nem csak kattintásvadász cikkek, de megannyi álmatlan éjszakát is okozhatnak. Vagy már meg is tették.

Öt, tíz…. jel, hogy hűtlen a párod

Megannyi ilyen vagy ehhez hasonló címmel találkoztam az elmúlt időszakban. Az ok pedig pofonegyszerű. Elég csak egyetlen ilyen tartalmat megnyitnod, tódulni fognak a hasonló cikkek a szemed elé, mintegy megerősítve benned a kételyt. Nem, ez nem jel. Marketing. Hidd el, a kettő még véletlenül sem ugyanaz!

Visszatérve a címre és azok tartalmára. Nem véletlen, hogy ezek leginkább nőknek íródnak és az esetek hatalmas százalékában nők írják. A cím helyesen így szólna: Öt jel, amiből megtudtam, megcsalnak. De nem, hiszen az általánosítás, a gyanú elültetése sokkal több megosztást generál.

Na de nézzük miről is szólnak a cikkek:

Image by Racool_studio on Freepik

Egyre kevesebb figyelmet szentel neked, miután hazaért a munkából

Na itt nők ezrei kapnak a szívükhöz, mert eszükbe jut majd a múltkori Fradi meccs, amikor a hőn szeretett férfi bizony leült a kanapéra és megnézte azt, nem törődve a nővel, aki már annyira várta haza. És persze eszünkbe jut megannyi apró tüske, amelyek a cikk nyomán hatalmasra nőnek, be is gyulladnak, bődületes fájdalmat okozva.

Persze akár abba is belegondolhatunk, hogy a férfi egészen másként működik, mint mi nők. Hogy a párunknak eszébe sem jut megcsalni, csupán új főnököt kapott, nagyobb rajta a teher, aggódik a jövőt illetően, de mivel férfiból van, nem panaszkodik. Így hazaérve nem csak a kabátot dobja le, hanem a terhet is, ehhez azonban egy kis időre van szüksége.

Csökken a szerelmes együttlétek ideje

Mint ahogyan a nőknek, így a férfiaknak is van, amikor „fáj a fejük”. Amikor nem bevethetők, mert fáradtak, frusztráltak, zavartak vagy dekoncentráltak. Abban az esetben, ha egy ilyen cikket elolvasva felüti a fejét a kétség, nem biztos, hogy a párunk készülékében lesz a hiba.

Elfelejti az évfordulótokat

Van ez így. Tegyük a szívünkre a kezünket, a mi fejünk sem káptalan. Számtalan mindent elfelejtünk, lehet, hogy az évfordulókat sosem, de rengeteg mindenben nem vagyunk a helyzet magaslatán. Mert ilyenek vagyunk. Ők is.

Szívesebben van a barátaival, mint veled

Ingoványos talaj, nagyon is. A férfiaknak ugyanis ugyanúgy szükségük van a barátaikra, mint nekünk. Ellenben ők nem képesek telefonon órákig csevegni – ebben mi nők verhetetlenek vagyunk – sokkal inkább a személyes találkozások híve. Hogy ilyenkor mi történik?

Szinte soha nem lelkiznek, ellenben megbeszélik a legutóbbi meccs eredményeit, nagyvonalakban elmesélik az elmúlt időszak történéseit, és képesek kikapcsolódni, feltöltődni anélkül, hogy hűtlenség legyen az este vége. Nyilvánvaló, hogy nem napi szintű kikapcsolódásra kell gondoljunk, de ha nagy ritkán összejön a nagy találkozó, amikor minden barát és haver jelen tud lenni, érdemesebb áttetetni a közös mozizást egy másik alkalomra, hiszen korántsem jelenti azt, hogy alulmaradtunk a fontossági sorrendben.

Nem támogat a céljaid elérésében

Ez már valóban egy igen fontos tényező, kiváltképp, ha mi magunk tisztázni tudjuk, mi is az a cél. Számtalan olyan kapcsolatot látok, ahol a cél havonta változik. Hol a diéta a legfőbb álom, hogy egy csodálatos utazás és mire Hősünk megajándékozott volna a konditerem havi bérletével, már viheti is vissza, hogy az árából bőröndöt vásároljon.

A férfiakra nagyon inspirálóan hat, ha a kedvese tudja mit akar és tesz is érte. Nem véletlen hangzik el számtalan férfi szájából az a mondat, amikor a szeretett nőről beszél: Jobb ember lettem általa. Mert a férfi mindenben támogat, ha érzi, hogy számodra az valóban fontos.

Soroljam még? Nem fogom!

Az a legnagyobb baj ezekkel a cikkekkel, hogy letükrözik a mai társadalmat. Mindenhol apró, pici aknák vannak elrejtve, arra várva, hogy kattintással rájuk lépünk. Az egyébként is fáradt, mindennapoktól terhes és valljuk be, sokszor szürke hétköznapokba korántsem biztos, hogy éppen a harmadik fél készül teret hódítani.

Ha nincs kommunikáció és nincs humor, nyert ügye lesz a címnek is.

Ahelyett, hogy elméláznánk azon, mennyire igazak ránk, a mi kapcsolatunkra az öt, tíz jel, érezzünk!

Mert egyetlen kapcsolat sincs rózsaszín vattacukorba csomagolva. Mindenhol megvannak a maguk apró csikorgásai, repedései, de ezeket, ha megvan a közös akarat, szeretni lehet.

Nem számít mit olvasunk, kiről mit hallunk, melyik sztár éppen kit hagy el, kivel megy szét és jön össze. Ne érdekeljen minket az sem, hány jel szól ellenünk vagy mellettünk, hiszen mi élünk benne. És ha nem kerek, ha nem szép, ha úgy érezzük alakítható és formálható, zárjuk be a laptopot, és tegyük meg.

Mert a kulcs nem a vezércikkekben rejlik, hanem bennünk.

Todorovits Rea

nyitókép: Image by wayhomestudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.