Tervezd meg az új éved fontosabb mérföldköveit!

Az év vége tökéletesen alkalmas arra, hogy az ember megtervezze a következő éve fontosabb teendőit, mérföldköveit és új célokat tűzzön ki maga elé. Egy sikeres év tervezést igényel. A megfelelő stratégia, előre tervezés nagyban megkönnyíti a dolgod, így érdemes élni vele.

Ezért tervezd meg az éved!

Sokkal zökkenőmentesebb lesz az év, ha látod magad előtt a fontosabb teendőket, tennivalókat, programokat. Egy tervezet könnyebben hozzásegít ahhoz is, hogy elérd a hőn áhított céljaid, amiket kitűztél magad elé.

Egyfajta elővetített jövőkép is lehet, mely segít elképzelni a pozitív történéseket és elkerülni a nagyobb, előre látható buktatókat.

Az időd megszervezésében, beosztásában, a munka és a magánélet egyensúlyban tartásában is nagy segítség lehet a tervezés. Könnyebben tudod tartani a kijelölt irányt, nemet mondani, ha az kell.

Az előre készülés segít az összpontosításban, fókuszálásban, az igazán fontos dolgok szem előtt tartásában. Lehetővé teszi az idő és egyéb erőforrások hatékonyabb felhasználását, a szervezettséget, hatékonyságot.

Elengedhetetlen helyre tenni a dolgokat, lezárni, ami kész, új irányokat, a fő célokat kijelölni. Jobban látod, mit hagysz hátra, mi az, ami a következő évre halasztódik, ha tervezel.

Fontos átgondolni, leírni, kidolgozni és egyben látni a konkrét terveket, hiszen kézzelfoghatóbbá válnak tőle a dolgok, és így könnyebben elérheted a céljaid.

Ha egyben látsz mindent, az megkönnyít valamennyi döntéshozatalt. Biztonságot nyerhetsz vele, motivációt és magabiztosságot.

Alkalmazkodni azonban tudni kell ha megváltozik az élethelyzet, ha változnak a prioritások. Ilyenkor nem szabad ragaszkodni mindenáron a kőbe vésett dolgokhoz, tervekhez. Erre figyelj! Bármikor jöhet valami teljesen új, váratlan fordulat az életedben.

Ilyen célokat tűzz ki magad elé!

Célok lehetnek sokfélék. Magánjellegűek és a karrier szempontjából fontosak, rövid és hosszú távú célok, reális, elérhető dolgok és álmok, melyeket meg szeretnél valósítani. Érdemes mindegyiket sorra venni.

 A sikeres és boldog élet kulcsa lehet az előre tervezés is!

Tervezz előre, írd fel a fontos feladataid, programjaid, határozd meg az irányt, a célt, állíts fel stratégiát, találd ki a lépések sorrendjét és menj végig rajtuk, pipáld ki azokat, melyek megvannak már.

Legyen boldog és sikeres az új éved!

Mayerné Répási Adrienn

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.