Tartós kapcsolatot szeretnél? Ezt a 4 hibát soha ne kövesd el

Soha ne hanyagold el önmagad, ne felejts el bocsánatot kérni, ne sértsd meg a párod családját, soha ne hazudd, hogy jó a szex. Ha röviden akarnánk a témáról írni, ennyit írnánk. Tulajdonképpen ez a lényeg, röviden és tömören.

Hosszabban pedig:

Soha ne hanyagold el önmagad

Még a párkapcsolatban sem. Egy boldog pár felének lenni nem ok arra, hogy elfelejtsd, te , te vagy. Önálló ember, saját gondolatokkal, saját személyiséggel. Összekötheted az életed bárki mással, alkothattok egy párt, lehet a jövőtök sőt, a nevetek is közös, attól még nem leszel a másik. Saját magad maradsz. Egy kapcsolatban az az egészséges, ha a felek teret engednek egymásnak.

Soha ne felejts el bocsánatot kérni

Minden emberi kapcsolatban, nem csak a szerelmi kapcsolatokban, de a családi, baráti kapcsolatokban is fontos, hogy ki tudd mondani ,,bocsánat„. Ha egészséges, hosszú távú kapcsolatot akarsz, ezt nem lehet elhanyagolni. Mindenki tévedhet. Te is, a másik is. Még akkor is, ha egy veszekedés véget ért, és úgy érzed, neked volt igazad, akkor is találj okot arra, hogy kimondd ezt az egyszerű, de erőteljes szót. Vállald a saját szereped a vitában. Lehet, hogy önvizsgálatra van szükség, és az egódat is el kell csendesíteni egy kicsit, de mindig van ok a bocsánatkérésre. Az igazi veszély persze abban rejlik, ha nem vagy hajlandó elismerni, ha te tévedtél.

Ha hibázol, és nem kérsz bocsánatot, sebet ejtesz a kapcsolatodon.

Ne sértsd meg a párod családját

Nem számít, mennyire haragszol a párod édesanyjára, édesapjára, nővérére vagy testvérére. Nem a te dolgod, hogy rondán beszélj a közeli hozzátartozóiról, még akkor sem, ha megbántották a párod. Nyugodtan hallgasd meg, vigasztald, mondd, hogy megérted a frusztrációját, de a család esetében fontos meghúzni a határvonalat a támogató és a proaktívan negatív hozzáállás között. A helyzet az, hogy a családtagok megőrjítik egymást, de végül meg is kell bocsátaniuk egymásnak. Tehát kétszer is gondold meg, mielőtt csúnya megjegyzést teszed kedvesed szüleire. Ők előbb-utóbb kibékülnek, a te megjegyzésed pedig szálka marad.

Soha ne hazudd, hogy jó a szex

Nagy hiba, ha hazudsz arról, hogy mit szeretsz a hálószobában. Még akkor is, ha a szíved nem akar rosszat, nagyon nagy butaság hamisan nyögni, és megdicsérni a másikat, amiért olyan dolgokat csinál, amik valójában nem okoznak neked örömet. Amikor úgy teszel, mintha valami izgató lenne számodra, holott nem az, azzal csak azt éred el, hogy rossz legyen a szexuális életed, ami pedig egy jó kapcsolat alapja. Tehát inkább kommunikálj nyíltan és őszintén az ágyban, és segíts a partnerednek, ahelyett, hogy elhiteted vele, hogy minden egyes mozdulata magával ragad.

Image by lookstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.