Félsz az elköteleződéstől? Íme 5 egyértelmű jel

Egyesek számára a komoly, hosszú távú kapcsolat gondolata megnyugtató, míg mások számára ijesztő. Általában egy sikertelen kapcsolat számlájára írjuk, ha valaki fél elköteleződni, de vannak olyanok is, akiknél más a helyzet. Bizonyos embereknek valóban vannak szorongásai vagy fóbiái, amik az elköteleződéssel kapcsolatosak.

Íme az egyértelmű jelei annak, ha valaki fél az elköteleződéstől:

Mindig ragaszkodsz a mindennapi elfoglaltságaidhoz

A kulcsszó ebben az esetben a mindig.

Ha te éppen abban az életszakaszban vagy, hogy egy ideig csak laza randikat szeretnél, az nem félelem. Ám, ha te még soha nem éreztél vágyat arra, hogy elkötelezett kapcsolatba kerülj valakivel, és ha randizol is, néhány alkalom után véget vetsz a találkozásoknak, és inkább a megszokott életedet választod, akkor esélyes, hogy félsz elköteleződni.

Félsz, hogy megsérülsz

Ha egy gyerek hozzáér a forró tűzhelyhez, az azt követő fájdalmas égés megtanítja őt arra, hogy soha többé ne kövesse el ugyanazt a hibát. Ugyanígy van egyes emberek esetében a kapcsolatokkal is. Azok az emberek, akiket metaforikusan megégetett egy korábbi partnerük, hajlamosak elkerülni a mély, romantikus kapcsolatokat, hogy ne sérüljenek meg újra.

Például, ha a volt párod megcsalt, bénító félelmet érezhetsz, hogy új partnered minden alkalommal ugyanazt teszi, amikor azt mondja, hogy későig kell dolgoznia, üzleti útra kell mennie, vagy a barátaival tölti az idejét. Ezek a félelmek, hogy a másik esetleg hazudik, abból adódnak, hogy az előző szerelmed összetörte a szívedet. De ne aggódj. Bár határozottan nehéz megtanulni, hogyan bízz új partnerekben egy pusztító szívfájdalom után, azért lehetséges.

Önszabotáló vagy

Vannak, akik elrontják a boldogan induló kapcsolatukat, mert attól félnek, túl szép, hogy igaz legyen. Ők ahelyett, hogy a szerintük elkerülhetetlenre várnának, felgyorsítják a folyamatot, és tesznek valamit, ami a kapcsolat felbomlását okozza. Teszik ezt azért, mert így legalább ők irányíthatják, hogyan és mikor érjen véget a kapcsolat, amiben egyébként korábban olyan boldogok voltak.

Meggyőzöd magad, hogy nem is akarsz tartós kapcsolatot

Sokan vannak, akik bebeszélik maguknak, hogy nem akarnak elköteleződni, vagy éppen most nincs idejük rá. Vannak, akiknél ez igaz is, mert például a karrierjükre koncentrálnak, de vannak, akik csak félnek az efféle ugrástól, és meggyőzik magukat arról, hogy a kapcsolatot nem is akarják.

Szerinted te melyik táborba tartozol? Ha a másodikba, komoly fóbiád lehet az elköteleződéssel kapcsolatban.

Nagyon gyorsan megtalálod a hibát másokban

Lehet, hogy egy csodálatos emberrel állsz kapcsolatban, aki igazán remekül bánik veled, és boldoggá tesz, de te mégis meggyőzöd magad, hogy a kapcsolat nem fog menni, mert valami nincs rendben vele. Akár nem kedveled a barátait, akár utálod egyes szokásait, biztosan elég okot fogsz találni arra, hogy ne mélyűlhessen el a kapcsolat.

Ugye te is érzed, hogy ez menekülés az elköteleződés elől?

Magadra ismertél? Ne ijedj meg! Ha szorongást is érzel, valahányszor felmerül egy kapcsolat lehetősége, azért még nem vagy esélytelen a szerelemre vagy akár egy párkapcsolatra.

Egy érzelmi akadály leküzdhető, és az első lépés éppen az lehet, ha beismered, létezik az akadály.

Street fashion photo created by lookstudio – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.