Bocsásd meg magadnak a tévedéseid és élj másként

Bocsásd meg magadnak, ha nem tudtad mindig jól szeretni azt, aki vagy. Hogy nem hallgattál a belső hangodra, amely előre megsúgta, hogy fájdalmat fogsz okozni magadnak. Bocsásd meg magadnak, hogy annyira szerethető akartál lenni, hogy ezért valaki mássá váltál, hogy megfelelj.

Bocsásd meg magadnak, hogy azt hazudtad erős vagy és ezért nem fáj, hogy a nehéz időkben nem nyújt vigaszt senki.

Bocsásd meg magadnak, hogy nem tudtál kitérni a rossz emberek elől. Hogy nem tudtad mikor kell megvédeni magadat a világ zajától, és mikor kell szabadon engedni a benned élő nőt/férfit. Bocsásd meg magadnak, hogy másokat jobban szerettél, mint azt, aki vagy. Hogy értékesebbnek tartottad őket magadnál.

Bocsásd meg magadnak, hogy nem mindig álltál ki magadért. Hogy olykor csak fél oktávval emelted fel a hangod, aztán el is némultál a békesség kedvéért. Hogy nem bíztál magadban és az igazadban eléggé.

Bocsásd meg magadnak, hogy nem figyeltél arra, hogy pihenj, ha fáradt vagy, inkább hajtottad magad végkimerülésig.

Csak azért, hogy mások elismerjenek téged és egy pillanatra úgy érezd te is érsz annyit, mint ők.

Bocsásd meg magadnak mindezt, aztán ígérd meg magadnak, hogy innentől másként fogsz élni.

Ígérd meg magadnak, hogy mostantól megteszed mindazt magadért, amire szükséged van. Határokat állítasz fel kapcsolataidban és hallgatsz belső hangodra. Mersz bízni magadban, ahelyett, hogy „csak” másokban bíznál meg. A tőled telhetőt megteszed magadért, mert más úgy sem fogja helyetted megtenni. (Hiszen mások elismerése egy olyan életért, amiben nem voltak jó érzéseid nem fog életed végén jelenteni semmit.)

Ígérd meg magadnak, hogy ezentúl jól bánsz magaddal, hogy mások is jól bánjanak veled. Hogy mostantól feltétel nélkül szereted önmagad és alapvető lesz, hogy gondoskodj testi-lelki jóllétedről. Vagyis, hogy igényeidet, vágyaidat hangosan kimondod magadnak és másoknak is, ha kell.

Ígérd meg magadnak, hogy tisztelni és értékelni fogod magadat mostantól. Hogy büszke leszel a sikereidre és elismered hibáidat. Hogy nem félsz mindent újrakezdeni, ha az élet úgy hozza. Mert már tudod, ahhoz, hogy szeresd magad nem tökéletesnek kell lenned, hanem önazonosnak.

Birthday woman photo created by fabrikasimf – www.freepik.com

EZ IS ÉRDELELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.