Elveszve a szeretet óceánján

A megfakult ég határt szabott a szemnek. Elfedte a föld és az óceán közti határvonalat. A hajók formái csak lassacskán bontakoztak ki a ködből. Hang nem árulta el jöttjüket. A sirályok szólama erőteljesebb volt a nehéz járművek alatt keletkező hullámoknál.

A világ még álmosan próbált életet lehelni magába.

Mi ekkor már együtt ringatóztunk. Hallgattuk a víz morajlását. Azt, ahogyan kicsiny csónakunk tatját nyaldosta egy-egy hullám. Olykor-olykor egy-egy lökéshullám is fel akart borítani minket. De mi mindig egymásba kapaszkodtunk és középre helyezkedtünk, hogy egyensúlyban legyünk.

A szél is egymás karjába taszított minket, mikor a parttól jó messzire irányította csónakunk. Így a szeretet óceánját felfedezhettük és benne lubickolhattunk. Mikor el akartak ragadni minket a hullámok visszaindított minket a parthoz. De talán lyukat is ütött volna csónakunkba, ha az kellett volna ahhoz, hogy egymásra támaszkodjunk.

Hogy az én helyett a mi legyen úja fontos.

Persze leginkább csak sodródtunk az árral anélkül, hogy bármelyikünk az evező után akart volna nyúlni. Nem számított mi áll utunkban, hol kötünk ki, csak az volt a fontos, hogy egy csónakban ülünk. A szeretet óceánjában nem láttuk a kezdő és végpontot. Talán, mert mindkettőtől ugyanakkora távolságban voltunk. De igazából nem törődtünk semmivel.

Mert boldogok voltunk, hogy a vízen akkor, ott, abban a pillanatban, együtt ringatózhatunk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.